Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Φθιώτιδα: Βρέθηκε πλήθος κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο

Πάρθηκαν έκτακτα μέτρα

3 Μαρτίου 2021 12:19
Συναγερμός στη Φθιώτιδα: Βρέθηκε πλήθος κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι τραγική διότι καθημερινώς εμφανίζονται κρούσματα από παντού με αποτέλεσμα να παρθούν περισσότερα μέτρα.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα στη Φθιώτιδα έσκασε πλήθος κρουσμάτων σε εργοστάσιο όπου και πάρθηκαν άμεσα μέτρα για τον έλεγχο και την απολύμανση του χώρου.

Βρέθηκαν αρκετά κρούσματα.

Κορωνοϊός: Πλήθος κρουσμάτων σε εργοστάσιο

Ειδικότερα συναγερμός έχει σημάνει στην Φθιώτιδα μετά τον εντοπισμό επτά κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργοστάσιο της περιοχής. Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται επί ποδός ιχνηλατώντας τις επαφές των νοσούντων, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Σύμφωνα με το LamiaReport, στο εργοστάσιο στην περιοχή της Φθιώτιδας εντοπίστηκαν συνολικά επτά κρούσματα κορωνοϊού. Οι περισσότεροι δεν είχαν σοβαρά συμπτώματα και το επιβεβαίωσαν μόνο με το τεστ. Ακολούθησαν νέα τεστ σε όλο το προσωπικό με αρνητικά ευτυχώς αποτελέσματα και απολύμανση στα τμήματα όπου υπήρξε δραστηριότητα από τα άτομα που νόσησαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο με τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και απολύμανση των χώρων. Μέχρι το Σάββατο όμως θα υποβληθούν εκ νέου σε επαναληπτικά τεστ, για τον αποκλεισμό του ενδεχόμενου διασποράς, ενώ οι αποκλειστικές επαφές έχουν τεθεί μέχρι τότε σε καραντίνα.

Κορωνοϊός: Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους - Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου παραμένουν ακόμη τα σκληρά μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση του.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μέσα από δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει άρση των μέτρων μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα άγνωστο παρέμενε το τι θα γίνει με την σχολική χρονιά αλλά και με τις πανελλήνιες όμως η υφυπουργός Παιδείας έδωσε απαντήσεις και για τα δύο.

Παράταση της σχολικής χρονιάς.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με την σχολική χρονιά

Ειδικότερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος.

«Η παράταση του σχολικού έτους είναι ένα σενάριο που εξετάζεται, δεν έχουμε αποφασίσει γιατί δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, είναι ένα σενάριο, απόφαση δεν έχει ληφθεί. Όχι στις διακοπές του Πάσχα, μέσα στο καλοκαίρι» είπε στον Θέμα 104,6.

Όπως είπε η η ύλη έχει καλυφθεί με την τηλεκπαίδευση. Για τις συνθήκες που γίνεται η τηλεκπαίδευση στα σπίτια η κ. Μακρή επισήμανε ότι «ήταν κάτι πρωτόγνωρο, δεν παραγνωρίζουμε ότι οι δια ζώσης εκπαίδευση έχει και άλλες αρετές, όπως η επαφή με σχολική κοινότητα».

Για την πρόταση της ΟΛΜΕ να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια, απάντησε ότι «όλες οι προτάσεις τις ακούμε με ενδιαφέρον. Αν θα το αποφασίσουμε θα κριθεί και από το χρόνο που θα ανοίξουν τα σχολεία. Συζητείται μόνο η παράταση του έτους και όλα τα άλλα είναι σενάρια» ανέφερε.

Για τις απουσίες είπε ότι καταχωρίζονται, όπως ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με την υφυπουργό τόνισε ακόμα ότι προτεραιότητα είναι η Γ’ Λυκείου, ώστε να γίνουν κανονικά οι πανελλαδικές στην ώρα τους. Επισήμανε μάλιστα ότι έχει γίνει μείωση της ύλης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share