Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Πάρνηθα: Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάσυρσης του νεκρού ορειβάτη

Η επιχείρηση γίνεται με ένα super puma

28 Φεβρουαρίου 2021 14:58
Πάρνηθα: Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάσυρσης του νεκρού ορειβάτη
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Πάρνηθα: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην Πάρνηθα σχετικά με τον νεκρό ορειβάτη όπου οι Πυροσβεστικές Αρχές κάνουν ότι μπορούν για να ανασύρουν το σώμα του.

Σημειώνεται ότι ένας ντελιβεράς στη Ραφήνα είχε ένα τρομακτικό τροχαίο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα συναγερμός έχει σημάνει από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στην Πάρνηθα με την εξαφάνιση ενός ορειβάτη όπου ανακαλύφθηκε ότι είναι νεκρός.

Δύσκολη η κατάσταση που επικρατεί.

Πάρνηθα: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα ο ορειβάτης, ηλικίας 42 ετών, εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 05.00 το πρωί από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Δάσωσης της ΕΜΑΚ, που τον αναζητούσε μετά από τηλεφώνημα των φίλων του στο 112 ύστερα από την πτώση του στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα.

Οι πυροσβέστες τον πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι δεν είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν μπορούσαν να τον ανασύρουν λόγω του πολύ δύσβατου σημείου.

Για τον σκοπό αυτό μετέβη στο φαράγγι και δεύτερη ομάδα το πρωί, αλλά και πάλι στάθηκε αδύνατο να ανασυρθεί από τα πεζοπόρα τμήματα. Κατόπιν αυτού κλήθηκε ελικόπτερο σούπερ πούμα με το οποίο συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανάσυρση του νεκρού, το οποίο επιχειρεί μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος ήταν μέλος ομάδας που είχε πάει στο φαράγγι της Γκούρας για canyoning ((κατάβαση σε φαράγγι με νερό). Αυτόν τον καιρό το φαράγγι της Γκούρας έχει πολύ νερό λόγω του χιονιού αλλά και των πηγών.

Όπως είπε ο αρχηγός της ομάδας δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε και πως έπεσε στο κενό ο 42χρονος, αλλά μόλις συνέβη το γεγονός ειδοποίησαν αμέσως μέσω του 112, λόγω του ότι δεν έχουν σήμα τα κινητά στην περιοχή και στήθηκε άμεσα η επιχείρηση διάσωσης.

Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία, ενώ μετά την ανάσυρση της σορού θα γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν αν ο θάνατος προκλήθηκε από την πτώση ή από κάποια άλλη αιτία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share