Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός : Για δύο εβδομάδες «κλείδωσε» η παράταση του «σκληρού» lockdown! (Video)

Προαναγγελία Μητσοτάκη μετά την έκρηξη κρουσμάτων

25 Φεβρουαρίου 2021 17:32
Κορωνοϊός : Για δύο εβδομάδες «κλείδωσε» η παράταση του «σκληρού» lockdown! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Η παράταση του lockdown για μία με δύο εβδομάδες είναι σίγουρη, την προανήγγειλε ήδη από χθες ουσιαστικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την έκρηξη που έχουμε στον αριθμό των κρουσμάτων.

Αν πάντως την ερχόμενη εβδομάδα βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες, η επιτροπή θα εξετάσει αν μπορεί να ανοίξει κάτι και από τις 8 Μαρτίου, καθώς ανά εβδομάδα λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Όταν συμβεί αυτό φαίνεται ότι θα ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο και σε δεύτερο χρόνο τα σχολεία ενώ για την εστίαση και τις μετακινήσεις εκτός νομού είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung εκφράζει την πεποίθηση ότι μέχρι το Μάιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα ενώ επιμένει και στην ανάγκη θέσπισης ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, κάτι που θα θέσει το απόγευμα στη σύνοδο κορυφής με τηλεδιάσκεψη.

"Βόμβα" Εξαδάκτυλου για τον κορωνοϊό: "Φρένο" στην άρση του lockdown - Μεγάλη η ανησυχία στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου γίνονται αρκετές προσπάθειες από την κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του.

Σημειώνεται ότι στη Χαλκιδική σήμανε συναγερμός όπου έγινε έκκληση από τον Δήμο Κασσάνδρας να κλείσουν τα σχολεία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε για το ότι μπαίνει φρένο στην άρση του lockdown λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Δύσκολα τα πράγματα με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Δύσκολη η άρση του lockdown

Ειδικότερα αν και οι αριθμοί των κρουσμάτων «φρενάρουν» την άρση του lockdown, τα μέτρα αποδίδουν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο, τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (25.02.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Κατά την άποψή του, τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν έγκαιρα αλλά τα δυο μεταλλαγμένα στελέχη (της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής) «αναστατώνουν» όσα γνωρίζουν οι ειδικοί και οδηγούν σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων. «Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε, όμως, ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60, δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός. Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς, όπως είπε, τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Θεσσαλονίκη, τόνισε, παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share