Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση Λιγνάδη: Στο φως της δημοσιότητας το απολογητικό υπόμνημα - Τι δηλώνει για τους βιασμούς και την παιδεραστία

Τι κατέθεσε στην ανακρίτρια

25 Φεβρουαρίου 2021 15:00
Υπόθεση Λιγνάδη: Στο φως της δημοσιότητας το απολογητικό υπόμνημα - Τι δηλώνει για τους βιασμούς και την παιδεραστία

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη όπου κατηγορείται για βιασμούς αλλά και παιδεραστία με τον ίδιο να έχει καταθέσει την απολογία του.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση πήρε μία σειρά πρωτοβουλιών σχετικά με τις παρενοχλήσεις που γίνονται αλλά και ότι αυστηροποιούνται οι ποινές για αυτούς που καταγγέλονται.

Συγκεκριμένα στο φως της δημοσιότητας δόθηκε το απολογητικό υπόμνημα του Δημήτρη Λιγνάδη που κατέθεσε την ανακρίτρια σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Τι κατέθεσε στην ανακρίτρια.

Δημήτρης Λιγνάδης: Αναλυτικά το απολογητικό υπόμνημα

Ειδικότερα αθώος δηλώνει μέσω του απολογητικού του υπομνήματος ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με ανήλικο πρόσωπο με ή χωρίς τη συναίνεσή του ούτε χορήγησε ναρκωτικά σε οποιοδήποτε πρόσωπο. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του εθνικού θεάτρου κάνει λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες που έχουν τη βάση τους στην χρόνια αντιπαράθεσή του με το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ, αλλά και την εχθρότητα που έχει με τον πρόεδρό του, Σπύρο Μπιμπίλα.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος Δ. Λιγνάδης κάνει λόγο για σκευωρία η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και τις αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα περί παραίτησής του από το Εθνικό Θέατρο.

«Σκοπός τους» σύμφωνα με τον Λιγνάδη (σ.σ.: εκείνων που τον διώκουν) ήταν «η ηθική μου εξόντωση δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή».

Ο κατηγορούμενος αποδίδει ακόμα πρόθεση στους διώκτες του ότι θα είχαν και οικονομικό όφελος απ' αυτή την ιστορία, βρίσκοντας δύο αδίστακτους που τον κατήγγειλαν ως τον βιαστή τους.

Στο 27σελιδο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος αναφέρεται στους δύο αλλοδαπούς που στράφηκαν σε βάρος του, στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, αλλά και στον τρόπο που διαχειρίστηκε τις καταγγελίες σε βάρος του εμφανιζόμενος αμέσως ενώπιον των Αρχών και θέτοντας εαυτόν στη διάθεσή τους.

Σε δίκη ο Λιγνάδης.

Την απολογία του έκανε ο Λιγνάδης.

Έκανε την απολογία του ο Λιγνάδης.

Τι είπε στην απολογία του.

Την απολογία του έκανε ο Δημήτρης.

Έκανε την απολογία του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε για την απολογία του.

Βγήκε η απολογία.

Έκανε την απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε την απολογία του.

Εμφανίστηκε στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Έκανε την απολογία του ο Λιγνάδης.

Σε εξέλιξη οι καταγγελίες.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες.

Αυτή είναι η απολογία του.

Στην ανακρίτρια ο Λιγνάδης.

Έκανε απολογία ο Λιγνάδης.

Αναλυτικά η απολογία του.

Μεγάλη η απολογία του Λιγνάδη.

Στο δικαστήριο ο Λιγνάδης.

Ο Λιγνάδης εμφανίστηκε στην ανακρίτρια.

Δείτε την απολογία του.

Μεγάλη η απολογία του.

«Καταπέλτης» η Άντζυ Σαμίου: «Σκέψου να με εκβίαζε ο Βοσκόπουλος και να καθόταν ο Κούγιας…»

«Καταπέλτης» υπήρξε η Άντζυ Σαμίου για όσα αναφέρει σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ο Αλέξης Κούγιας, με την ίδια να αναφέρει ένα υποθετικό περιστατικό… με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Η ίδια, έχοντας επίσης κάνει μια αποκάλυψη πρόσφατα, θέλησε να «καυτηριάσει» με τον δικό της τρόπο τις δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου, διαλέγοντας να… τον σφάξει με το βαμβάκι.

Άντζυ Σαμίου: Η τοποθέτησή της για Κούγια-Λιγνάδη

«Σκέψου τώρα υποθετικά μιλώντας, όταν δούλευα εγώ με τον Τόλη Βοσκόπουλο στα Δειλινά, να με εκβίαζε (λέμε τώρα) κάθε βράδυ πως θα με διώξει αν δεν πάω μαζί του, ενώ στο πρώτο τραπέζι καθόταν μέρα παρά μέρα ο Κούγιας! Φαντάσου, λέμε τώρα, να τολμούσα εγώ να κάνω καταγγελία εκείνες τις εποχές, τι επάγγελμα θα έλεγε πως κάνω! Υποθετικά μιλώντας πάντα».

Άντζυ Σαμίου για Κούγια

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share