Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Μόνος στο κελί - Το βιβλίο που διαβάζει και τα τηλεφωνήματα που έκανε

Το παρασκήνιο κατά την κράτησή του στη ΓΑΔΑ

22 Φεβρουαρίου 2021 13:53
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Μόνος στο κελί - Το βιβλίο που διαβάζει και τα τηλεφωνήματα που έκανε
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι μόνος του στο κελί του στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ. Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα παραμείνει εκεί μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, οπότε και λήγει η προθεσμία του για απολογία.

Ο δικηγόρος του αναμένεται εντός της ημέρας να πάρει στα χέρια του τον φάκελο της δικογραφίας και στη συνέχεια να ενημερώσει πλήρως τον πελάτη του, ώστε να προετοιμάσουν την απολογία του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει φέρει μαζί του ένα σακίδιο πλάτης με προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα βιβλίο, το μυθιστόρημα "Ο Μάγος", του Τζον Φόουλς.

Έχει ζητήσει και έχει κάνει τρία τηλεφωνήματα στο καρτοτηλέφωνο στα κρατητήρια. Οι αστυνομικοί που συναναστρέφονται μαζί του αναφέρουν ότι είναι ήρεμος, ψύχραιμος και συνεργάσιμος.

Δείτε το βίντεο:

«Κατηγορείστε για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή...» - «Δεν έχω γνώση...» - Ο διάλογος του Δημήτρη Λιγνάδη με την ανακρίτρια (Video)

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης και η εκπομπή «Ευτυχείτε», το πρωί της Δευτέρας μετέδωσε το διάλογο που φέρεται να είχε ο ηθοποιός – σκηνοθέτης μαζί της. Παράλληλα, συγκλονισμένος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος στη χώρα μας και ακόμη περισσότερο οι άνθρωποι του θεάτρου από τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Ανακρίτρια: Κύριε Λιγνάδη υπάρχει ένταλμα σε βάρος σας… Κατηγορείστε για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή… Τα καταγγελλόμενα αποτυπώνονται σε δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος σας στην εισαγγελία. Γνωρίζετε επ’ αυτών;

Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι κυρία ανακρίτρια, δεν έχω γνώση, δεν ξέρω… πέρα απ’ όσα ακούγονται ως φήμες… δεν γνωρίζω για μηνύσεις…

Ανακρίτρια: Υπάρχουν δύο… καταγγέλθηκαν τελεσμένα αδικήματα βιασμού κατά συρροή, το δεύτερο είναι για το 2010. Πρόκειται για… Γνωρίζετε κάτι επ’ αυτών; Επί των καταγγελιών; Είναι βαρύτατες οι κατηγορίες αυτές κύρια Λιγνάδη…

Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι, δεν γνωρίζω… Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες… Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ενημερωθεί… Έθεσα εαυτόν αμέσως στη διάθεσή σας, στη διάθεση των αρχών. Για αυτό και παρουσιάστηκα αμέσως μετά την έκδοση εντάλματος, δεν με αναζήτησε η αστυνομία, δεν είχα ή έχω να κρύψω κάτι! Είμαι ειλικρινής απέναντί σας, σε όλη αυτή την ιστορία… δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτώ ούτε να διαφύγω, ούτε κάτι άλλο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share