Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Οδοιπορικό στην χιονισμένη Αθήνα - Απολαύστε την πρωτεύουσα «ντυμένη» στα λευκά (photos)

Θέαμα δίχως προηγούμενο για τους κατοίκους του κέντρου

16 Φεβρουαρίου 2021 14:26
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Οδοιπορικό στην χιονισμένη Αθήνα - Απολαύστε την πρωτεύουσα «ντυμένη» στα λευκά (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Μοναδικά είναι τα στιγμιότυπα που καταγράφονται από το κέντρο της Αθήνας το οποίο έχει καλυφθεί σε πολλές περιοχές του από ένα παχύ στρώμα χιονιού. Παράλληλα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρού στην Αττική από το βράδυ της Τρίτης

Η κακοκαιρία «Μήδεια» η οποία έχει χτυπήσει την χώρα από άκρη σε άκρη, έχει προσφέρει πρωτόγνωρες εικόνες στους Αθηναίους και ορισμένοι εξ αυτών επιλέγουν να κάνουν μία βόλτα προκειμένου να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο. Άλλοι βγάζουν φωτογραφίες, άλλοι παίζουν χιονοπόλεμο και άλλοι απολαμβάνουν το τοπίο. Το σίγουρο είναι πως όλοι τους ξέρουν πως εικόνες σαν και τις σημερινές δεν εμφανίζονται κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Σύνταγμα, Μέγαρο Μουσικής, Καλλιμάρμαρο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ζάππειο και πολλά άλλα σημεία της πρωτεύουσας θυμίζουν τοπία της Βόρειας Ευρώπης, καθώς το χιόνι είναι πυκνό, το κρύο τσουχτερό, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζει με τους μετεωρολόγους να λένε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το οποίο θα είναι το ίδιο.

Δείτε τις μοναδικές εικόνες (Φωτογραφίες: William Faithful):

Χιόνια στην Αθήνα

Χιονισμένη Αθήνα

Εικόνα από την χιονισμένη Αθήνα

Μαγευτική εικόνα με τα χιόνια στην Αθήνα

Χιόνια στην Αττική

Χιονισμένη Αθήνα από την κακοκαιρία Μήδεια

Οδοιπορικό στην χιονισμένη Αθήνα

Ντυμένη στα λευκά η Αθήνα από την κακοκαιρία Μήδεια

Κακοκαιρία Μήδεια: Δείτε την Ακρόπολη ντυμένη στα λευκά

Μπορεί η κακοκαιρία Μήδεια να έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών ανά τη χώρα, και ταλαιπωρία στα νοικοκυριά με προβλήματα ηλεκτροδότησης, όμως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ομορφιά της μεταμορφωμένης πρωτεύουσας που πλέον καλύπτεται από ένα λευκό πέπλο χιονιού.

Υπέροχες εικόνες από διάφορες γωνιές της Αθήνας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, με το χιόνι να έχει καλύψει ακόμα και περιοχές του κέντρου, και πολλούς Αθηναίους να επωφελούνται της εξόδου τους για να τραβήξουν φωτογραφίες.

Φυσικά από τις εικόνες που εντυπωσιάζουν δεν θα μπορούσε να λείπει η «πρωταγωνίστρια» της Αθήνας, η Ακρόπολη, που είναι πραγματικά πανέμορφη στα λευκά.

Σε φωτογραφία που ανέβασε η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στο Twitter, βλέπουμε την Ακρόπολη να στέκει φωτεινή μέσα στο κατάλευκο τοπίο. «There is a light that never goes out» («Υπάρχει ένα φως που δεν σβήνει ποτέ») αναφέρει η λεζάντα της φωτογραφίας, την οποία τράβηξε ο Σταύρος Πετρόπουλος της Alaska Films. Σημειώνεται ότι αυτός είναι ο τίτλος ενός από τα πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια των Smiths.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share