Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκτακτη προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Νέα επιδείνωση το βράδυ - «Κύματα» πυκνών χιονοπτώσεων στην Αττική» (photo)

Μεγάλη προσοχή σε αυτά τα τμήματα της χώρας

16 Φεβρουαρίου 2021 13:36
Έκτακτη προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Νέα επιδείνωση το βράδυ - «Κύματα» πυκνών χιονοπτώσεων στην Αττική» (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

O μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρού στην Αττική από το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που η κακοκαιρία Μήδεια πλήττει με ισχυρές χιονοπτώσεις τη χώρα. Παράλληλα, για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Αττική μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική – Νέα επιδείνωση το βράδυ» είναι ο τίτλος ανάρτησής του στο Facebook, όπου σημειώνει: «Με πυκνές χιονοπτώσεις θα κυλήσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σήμερα στην Αττική ενώ η εξασθένιση των ανέμων σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες οδηγεί εύκολα σε χιονόστρωση.

Πρόσκαιρη υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι χιονοπτώσεις μέσα στο απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που λάβαμε πριν από λίγο από τα μετεωρολογικά μας μοντέλα πυκνές χιονοπτώσεις θα σαρώσουν και πάλι το μεγαλύτερο τμήμα του νομού τη νύχτα και μέχρι το πρωί αύριο.

Επισυνάπτω χάρτες από το μετεωρολογικό μας μοντέλο σχετικά με τη νέα υποτροπή του καιρού απόψε το βράδυ η οποία οφείλεται στη σύγκλιση του βορειοανατολικού με τον βορειοδυτικό άνεμο πάνω από το νομό Αττικής σε συνδυασμό με την υγρασία που μεταφέρει ο βορειοανατολικός άνεμος μέσα από το Αιγαίο και το νότιο Ευβοϊκό».

Προειδοποίηση Τάσου Αρνιακού: Χιόνια μέχρι το βράδυ στην Αττική! (Video)

Η κακοκαιρία «Μήδεια» πλήττει σημαντικά και την Αττική, με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, να μιλά στο «Καλημέρα Ελλάδα» για την πορεία της στο λεκανοπέδιο. Τα ισχυρά φαινόμενα στην Αττική από την κακοκαιρία «Μήδεια» δεν έχουν τελειώσει προειδοποίησε επίσης ο μετεωρόλογος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ερωτηθείς, λοιπόν, από τον Γιώργο Παπαδάκη εάν η χιονόπτωση θα συνεχιστεί στην Αττική, απάντησε:

«Βεβαίως και θα συνεχιστεί, μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα. Σιγά-σιγά, από το απόγευμα και μετά, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τα δυτικά και σιγά-σιγά θα σταματήσουν.

Αλλά στα ανατολικά θα συνεχιστεί η χιονόπτωση και στα κεντρικά και στα βόρεια και στα ανατολικά, μέχρι και το βράδυ, με αυξομειούμενες εντάσεις.

Ενώ, μέχρι αύριο το πρωί, τα φαινόμενα θα εξακολουθήσουν, έστω και αραιά στις ανατολικές βόρειες και υπερβόρειες περιοχές της Αττικής: Γραμματικό, Καπανδρίτι, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο, καθώς σιγά-σιγά η ‘’κουρτίνα’’ τραβιέται, φεύγει, ανατολικότερα.

Εκεί θα είναι τα τελευταία σημεία της Αττικής που θα χιονιστούν. Αύριο, ιδιαίτερα στο βόρεια προάστια, περιμένουμε παγετό, αλλά το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φθάνει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Το μεσημέρι θα περιοριστεί λίγο η χιονόπτωση στην Αττική, αλλά το απόγευμα και το βράδυ θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυνατά.

Πολύ χιόνι πέφτει εν τω μεταξύ και στη Βοιωτία. Δέχεται μεγάλα ποσά χιονοπτώσεων και η Εύβοια, εξαιρετικά περισσότερα και από την Αττική και από τη Βοιωτία. Έχει πολλά προβλήματα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share