Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία "Μήδεια": Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα Χανιά και αρκετός παγετός

Όλο και περισσότερα γίνονται τα προβλήματα

16 Φεβρουαρίου 2021 10:09
Κακοκαιρία

Κακοκαιρία "Μήδεια": Συνεχίζει να περιτριγυρίζει την Ελλάδα η κακοκαιρία που έχει εμφανιστεί εδώ και αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη από την Πολιτική Προστασία ώστε να δουν τα προβλήματα που υπάρχουν από τον καιρό και τι θα κάνουν για αυτά.

Συγκεκριμένα αρκετά προβλήματα έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδα από την κακοκαιρία με μία από αυτές να είναι τα Χανιά με την ηλεκτροδότηση.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Τα προβλήματα στην κακοκαιρία

Ειδικότερα οι χιονοπτώσεις στα ορεινά οι ισχυροί άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Από νωρίς το πρωί μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας και των δήμων προσπαθούν να καθαρίσουν τα χιόνια και να «κρατήσουν» ανοικτό το οδικό δίκτυο προς Σέμπρωνα, Ομαλό, Σούγια, Παλαιόχωρα, Σφακιά καθώς και σε ορεινά σημεία του Αποκορώνου.

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χιόνισε ακόμα και μέσα στην πόλη των Χανίων, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών κυρίως της ενδοχώρας της Περιφερειακής Ενότητας με τα συνεργεία να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για αποκατάσταση των προβλημάτων.

Τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Τοπόλια, Έλος, Εννιά Χωριά, Ροδοβάνι, Σέμπρωνα, στον Αποκόρωνα και στην περιοχή των Σφακίων.

Και σήμερα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα παραμένουν κλειστές οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση, καθώς και βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων της Π.Ε.

Για την φροντίδα των αστέγων ο δήμος Χανίων διέθεσε τις αίθουσες τριών Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

"Μείνετε σπίτια σας μέχρι τις 10:00": Στην κατάψυξη όλη η Αττική!

Εχουν πολλά χρόνια να δουν τέτοιες εικόνες οι κάτοικοι της Αττικής, καθώς ολόκληρο το λεκανοπέδιο έχει γεμίσει χιόνι!

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει νέα ισχυρή σύσταση στους κατοίκους σε όλη την Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και λίγη ώρα εκχιονιστικό έχει πιάσει δουλειά στο Κολωνάκι για να ανοίξει τους δρόμους!

Οι πυκνές χιονοπτώσεις έχουν κλείσει πολλούς δρόμους και έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις. Από τις πρωινές ώρες το πιο έντονο πρόβλημα, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίζεται από το ύψος του Χαϊδαρίου και προς Κόρινθο, γι' αυτό από την Τροχαία έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τις 06:20 στη λεωφόρο Αθηνών από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ, έως την οδό Αντιγόνης και στα δύο ρεύματα.

Επισημαίνει, επίσης, ότι όσοι κινούνται στη λεωφόρο Αθηνών προς Ελευσίνα, στο Παλατάκι, θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ απευθύνει σύσταση για όσους είναι απόλυτη ανάγκη να κινηθούν να επιλέγουν ως εναλλακτική διαδρομή την Αττική Οδό.

Στην κατάψυξη όλη η Αττική

Από τις 4 το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου από το 28ο έως το 34ο χιλιόμετρο, ενώ στη νέα εθνική οδό απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των3,5 τόνων από τα διόδια Ελευσίνας έως τον κόμβο Μεγάρων, και στα δύο τμήματα. Στο ίδιο τμήμα τα ΙΧ κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία διακόπηκε και στη λεωφόρο Μεγάρων- Αλεποχωρίου από το 5ο χιλιόμετρο έως το Αλεποχώρι. Σημειώνεται ότι κλειστή από χτες το βράδυ είναι και η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τη Λαμία.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται: «Οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους. Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο».

Επίσης το εμβολιαστικό πρόγραμμα την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει στις 10:30πμ. Οι πολίτες που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό από τις 8:00 έως τις 10:30 θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share