Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Εξαδάκτυλος για lockdown: Φέτος θα κάνουμε Πάσχα! (Video)

Τι ανέφερε για τα κρούσματα κορωνοϊού και τη διπλή χρήση της μάσκας

15 Φεβρουαρίου 2021 13:39
Εξαδάκτυλος για lockdown: Φέτος θα κάνουμε Πάσχα! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αισιόδοξος ότι το lockdown μπορεί να είναι το τελευταίο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η καθηγήτρια Αθηνά Λινού μέσα από συνέντευξη της μίλησε για την χρήση της διπλής μάσκας αλλά και σε ποιους χώρους πρέπει να χρησιμοποιείται..

Όπως ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με βάση τους ρυθμούς εμβολιασμού και τον καλό καιρό που περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες, δεν θα φτάσουμε ξανά στο ίδιο σημείο. «Φέτος το Πάσχα τις καμπάνες θα τις ακούσουμε», σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αυτή την βδομάδα θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, την επόμενη μια σταθεροποίηση και στο τέλος της επόμενης μια πτώση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως ο κορωνοϊός έχει αλλάξει μορφή και ταχύτητα μετάδοσης και ότι 28 Φεβρουαρίου ή 1η Μαρτίου ενδεχομένως να επιτραπούν κάποιες δραστηριότητες π.χ κυνήγι και ψάρεμα, όπως είχαν επιτραπεί τον προηγούμενο μήνα.

Επισήμανε πως ο κορωνοϊός που παλεύουμε αυτή την στιγμή είναι διαφορετικός και συμπεριφέρεται διαφορετικά και στις μικρές ηλικίες. Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, η Επιτροπή θα συζητήσει και το θέμα της μάσκας. «Το θέμα είναι πολύπαθο, να μην δημιουργήσουμε σύγχυση πριν έχουμε τις απαραίτητες οδηγίες», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Καμπανάκι» Δερμιτζάκη για κορωνοϊό: «Το lockdown ίσως χρειαστεί παράταση άλλης μιας εβδομάδας»

Κορωνοϊός: Με ένα lockdown επιπέδου Μαρτίου, διάρκειας τουλάχιστον τριών εβδομάδων, θα μπορούσε να ρίξει τον αριθμό των κρουσμάτων, είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ωστόσο, εκτιμά πως τα κρούσματα δεν θα πέσουν κάτω από τα 100. Επίσης, τόνισε ότι το χιόνι και η κακοκαιρία ευνοεί τη μετάδοση του ιού σε κλειστούς χώρους.

Το lockdown ίσως χρειαστεί παράταση άλλης μιας εβδομάδας, ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης. Σχετικά με τον εμβολιασμό, είπε ότι ακόμα δεν έχει κανένα αποτύπωμα.

«Καμπανάκι» Δερμιτζάκη για κορωνοϊό

Τέλος, ανέφερε ότι αν εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 ετών και ανοίγαμε τα πάντα, τότε θα γέμιζαν τα νοσοκομεία από νέους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share