Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιονοπτώσεις στην Αθήνα - Προβλήματα στον ΗΣΑΠ - Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας (Video)

Που απαγορεύεται η κυκλοφορία - Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

15 Φεβρουαρίου 2021 07:20
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιονοπτώσεις στην Αθήνα - Προβλήματα στον ΗΣΑΠ - Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας  (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με το βόρειο τμήμα της χώρας να έχει δεχθεί το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» και να ντύνεται στα λευκά, το δεύτερο κύμα όπως είχε προβλεφθεί κατευθύνθηκε προς τον νότο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται χιονοπτώσεις στην Αττική.

Ήδη σύμφωνα με αναφορές, στα βόρεια προάστια της Αττικής το χιόνι έχει στρώσει, ενώ παρατηρήθηκε χιονόπτωση σε περιοχές όπως στα Βίλια όπου απαγορεύεται η είσοδος προς το κέντρο της πόλης, στη Μεταμόρφωση, στο Χαλάνδρι, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας όπως το Κουκάκι και το Θησείο αλλά και σε νότια προάστια όπως ο Άλιμος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τα ξημερώματα κλιμάκιο της Τροχαίας βρισκόταν στο σημείο της νέας εθνικής Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη., όπου ανάγκαζαν τους οδηγούς που δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες να επιστρέψουν πίσω.

Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και με πληροφόρηση από το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας έκλεισε εντελώς από τη γέφυρα Καλυφτάκη, με οχήματα από και προς Αθήνα να μην μπορούν να συνεχίσουν από τη γέφυρα Καλυφατάκη ακόμα και αν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όσον αφορά την κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

ΗΣΑΠ: Δρομολόγια μόνο στο τμήμα Ειρήνη – Πειραιάς

Ένα ακόμα πρόβλημα που προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια τις πρώτες πρωϊνές ώρες, όπως στην Κηφισιά και το Μαρούσι, είναι το γεγονός πως τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ εκτελούν τα δρομολόγια μόνο στο τμήμα Ειρήνη – Πειραιάς, αφού στους βορειότερους σταθμούς η χιονόπτωση δεν επιτρέπει στους συρμούς να μπορέσουν να λειτουργήσουν στα υπόλοιπα τμήματα της γραμμής. Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους σταθμούς Νερατζιώτισσα, ΚΑΤ και Κηφισιά.

Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα κυκλοφορίας προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES». (από ώρα 08:58), στη Λ. Φυλής, στο ύψος Μονής Κλειστών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. (από ώρα 10:30), για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος ΗΜ.Κ. Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (από ώρα 16:40).

Ακόμα έχει διακοπέι η κυκλοφορίας στη Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Μάκρη, στην περιοχή της Κηφισίας (από ώρα 21:35) και από το ύψος του Πάρκου Ανατολής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά, στην περιοχή της Ν. Μάκρης (από ώρα 21:35).

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Η «Μήδεια» ωστόσο εκτός από τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, έχει προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί πως δεν υπάρχει ρεύμα στις Σποράδες, στις Ροβιές της Εύβοιας και τα Ζαγοροχώρια, ενώ αναμένεται πληφορόρηση και για άλλες περιοχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share