Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Σπουδαίες εξελίξεις: Αποκαλύφθηκε το φάρμακο που «σκοτώνει» τον κορωνοϊό

Έρχονται κλινικές δοκιμές και στην χώρα μας

8 Φεβρουαρίου 2021 19:26
Σπουδαίες εξελίξεις: Αποκαλύφθηκε το φάρμακο που «σκοτώνει» τον κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε αρκετές ειδήσεις να προσφέρει, καθώς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έβγαλε από την τσέπη του ένα φάρμακο, το οποίο έχει φοβερά αποτελέσματα έναντι του κορωνοϊού, παραγόμενο στην χώρα του, ενώ σύντομα θα υπάρξουν κλινικές δοκιμές στην χώρα μας.

Το εν λόγω φάρμακο είναι εισπνεόμενο και ήδη έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς του Ισραήλ.

Κορωνοϊός: Επιστρέφει… με φάρμακο ο Μητσοτάκης

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο σκεύασμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως είναι «πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές».

Ο κ. Νετανιάχου ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τα κορυφαία ελληνικά νοσοκομεία να συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές. «Θα είναι ένα παράδειγμα συνεργασίας μας που επεκτείνεται διαρκώς σε νέους τομείς» σημείωσε σχετικά.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Νετανιάχου για τον γρήγορο ρυθμό που εμβολιάζει τους πολίτες του Ισραήλ.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που οι υπουργοί Τουρισμού μας υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό. Θέλω να υποδεχθώ όσο το δυνατόν συντομότερα Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα», δήλωσε σε κοινές του δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πρόσω ολοταχώς στα εμβόλια: Προχωρά η διαδικασία για να αποφευχθεί η τραγωδία

Πρόχω ολοταχώς βάζει η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού, με την επιδημιολογική κατάσταση να μην είναι ιδανική αυτό τον καιρό, αλλά τη διαδικασία να προχωρά άμεσα, ώστε να εμβολιαστούν όσοι ανήκουν στις ηλικίες μεταξύ 60-64 και 75-79 ετών.

Ειδικότερα, την Τετάρτη (10/2) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών, στους οποίους θα διενεργηθούν τα εμβόλια της AstraZeneca. Την Παρασκευή (12/2) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών.

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει μέχρι τώρα

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι έως σήμερα έχουν διενεργηθεί 410.000 εμβολιασμοί, αριθμός που αντιστοιχεί στο 3,9% του πληθυσμού.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι χθες Κυριακή η χώρα παρέλαβε τις πρώτες 45.000 δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share