Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Θρίλερ για την διασπορά του ιού στα παιδιά (Video)

Το 15% των κρουσμάτων στην Πάτρα είναι παιδιά

6 Φεβρουαρίου 2021 22:14
Κορωνοϊός: Θρίλερ για την διασπορά του ιού στα παιδιά (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Θρίλερ επικρατεί με την διασπορά του ιού καθώς τη μεγάλη μεταδοτικότητά του φανερώνει το γεγονός ότι προσβάλλονται και νοσούν ολοένα και περισσότερα παιδιά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στην Πάτρα.

Σημειώνεται, πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στη χώρα μας, ενώ καθημερινά κλείνουν όλο και περισσότερα σχολεία εξαιτίας μαθητών και εκπαιδευτικών που βρίσκονται θετικοί.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να μελετηθούν τα τελευταία δεδομένα και να παρθούν τυχόν νέες αποφάσεις.

«Κρίθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι τα σχολεία. Και η κατάσταση είναι λίγο πιο ελεγχόμενη», δήλωσε σχετικά ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος στο Open με τον παιδίατρο, Σπύρο Μουζάνη να συμπληρώνει πως «όσο πιο μικρά είναι τα παιδάκια, τόσο πιο εύκολα κολλάνε από τους γονείς τους, όσο μεγαλύτερα πιθανόν να μεταδίδουν και αυτά στους γονείς του. Είπαμε μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία αλλά υπό προϋποθέσεις».

Τα στοιχεία δείxνουν ότι μέσα σε 15 ημέρες 8 παιδιά νοσηλεύτηκαν. Ωστόσο η διευθύντρια Β’ Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων, Μαρίζα Τσολιά σημείωσε ότι: «Δεν είχαμε σοβαρό περιστατικό. Διαγνώσθηκαν ακόμα 10 παιδιά, που διαγνώσθηκαν αλλά έφυγαν».

Από την άλλη πλευρά η Πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, είπε: «Έχουμε μία μεγάλη διασπορά στα παιδιά, ανησυχητικό είναι ότι έχουμε και νοσηλείες στα παιδιά». Η Αχαΐα είναι μία από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές πλέον της χώρας. Στη κατανομή των κρουσμάτων είναι σταθερά τις τελευταίες ημέρες τρίτη στη λίστα, ενώ ένας 9χρονος και ένας 10χρονος νοσηλεύτηκαν, όπως και ένα βρέφος δύο μηνών.

Τέλος ο Πολ Χάντερ, καθηγητής φαρμακολογίας, Πανεπιστημίου Ανατολικής Αγγλίας, μιλώντας στο Open TV έκανε την εξής διαπίστωση: «Κατά τη διάρκεια του lockdown του Νοεμβρίου, η νέα μετάλλαξη της Μ.Βρετανίας, φαινόταν ότι εξαπλώνεται κυρίως στα παιδιά μέσω του σχολείου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share