Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Συναγερμός στη Σπάρτη: Πλήθος κρουσμάτων κορωνοϊού σε Δημοτικό σχολείο

Μεγαλώνει ο κίνδυνος όλο και περισσότερο για τα παιδιά

5 Φεβρουαρίου 2021 16:12
Συναγερμός στη Σπάρτη: Πλήθος κρουσμάτων κορωνοϊού σε Δημοτικό σχολείο

Σπάρτη: Στην Ελλάδα συνεχίζεται η άσχημη κατάσταση με τον κορωνοϊό όπου αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα με τα μέτρα περιορισμού να γίνονται όλο και πιο σκληρά.

Παράλληλα στην Πάτρα ένα βρέφος δύο μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό όπου και πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της περιοχής.

Συγκεκριμένα συναγερμός σήμανε στην Σπάρτη όταν εντοπίστηκε πλήθος κρουσμάτων του κορωνοϊού σε παιδιά σε ένα Δημοτικό σχολείο.

Συναγερμός σήμανε στην Σπάρτη.

Σπάρτη: O εντοπισμός των κρουσμάτων

Ειδικότερα μεγάλη αναστάτωση υπάρχει στη Σπάρτη όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές του 2ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας της Λακωνίας.

Μετά τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στη Σπάρτη αποφασίστηκε να σταματήσουν άμεσα τα μαθήματα σε δύο τάξεις των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, όπως σημειώνει το Flynews. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι, με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτη Πολίτη, και κατόπιν εισηγήσεως της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, αναστέλλεται από σήμερα 5-2-2021 έως και τις 18-2-2021 η λειτουργία του Δ1 τμήματος του 2ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, καθώς και του Α2 τμήματος του 5ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε μαθητή και μαθήτρια αντίστοιχα, των σχολείων».

Θήβα: Εισήχθει στο νοσοκομείο ο πατέρας της 16χρονης που πέθανε από κορωνοϊό (Video)

Θήβα: Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς νοσηλεύεται από χτες το απόγευμα και ο πατέρας της 16χρονης μαθήτριας που κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού την Τετάρτη το πρωί, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θήβας, κ. Γιώργο Αναστασίου, ο πατέρας της κοπέλας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χτες το απόγευμα νοσώντας και ο ίδιος από κορωνοϊό.

Αρχικά, ο άνθρωπος είχε ήπια συμπτώματα ωστόσο η κατάσταση της υγείας του προφανώς επιιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν αναγκαία την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Τραγική φιγούρα ο 22χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος δεν μπορεί να συνέλθει από τον θάνατο της αδερφής του και τώρα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των γονιών του οι οποίοι νοσηλεύονται και οι δύο με κορωνοϊό, με την μητέρα του να βρίσκεται σε καταστολή στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Για τα αίτια θανάτου της 16χρονης διατάχθηκε με εισαγγελική παραγγελία νεκροτομή η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των θεράποντων ιατρών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share