Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Κορωνοϊός: Καθολικό lockdown στην Πάτρα - Κλείνουν τα πάντα!

Εν αναμονή των επίσημων αποφάσεων

5 Φεβρουαρίου 2021 14:45
Κορωνοϊός: Καθολικό lockdown στην Πάτρα - Κλείνουν τα πάντα!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Καθολικό lockdown στην Πάτρα φέρεται να εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσουν όλα τα σχολεία και τα καταστήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των 32 ειδικών του υπουργείου Υγείας για την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι. Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων συνεχίζεται και θα παρθούν και άλλες αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν με την υπόλοιπη Ελλάδα.

 Καθολικό lockdown στην Πάτρα

Πρόβλεψη «βόμβα» Δημοσθένη Σαρηγιάννη: «Από 17 Φεβρουαρίου 2.000 κρούσματα κορωνοϊού!» (Video)

Πρόβλεψη «βόμβα» από τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη, οποίος κάνει λόγο ότι από τις 17 Φεβρουαρίου θα έχουμε 2.000 κρούσματα κορωνοϊού!». Ενώ, εσπευσμένα επισκέπτεται την Πάτρα ο Νίκος Χαρδαλιάς, με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής λόγω κορωνοϊού να είναι άσχημη και τις αποφάσεις να λαμβάνονται άμεσα.

Επίσης ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εμμένει στην άποψή του, ότι ένα ολικό lockdown τριών εβδομάδων, θα αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο ανάσχεσης του τρίτου κύματος του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Το μοντέλο προβλέπει αύξηση που θα είναι φανερή από τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Θα έχουμε μία ύφεση την επόμενη εβδομάδα λόγω καλού καιρού. Όμως δεν πρέπει να μας ξεγελάσει, γιατί από τις 17 Φεβρουαρίου περιμένουμε την αύξηση. Αυτή μπορεί να οδηγήσει στα 2.000 κρούσματα πανελλαδικά» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open.

O κ.Σαρηγιάννης τόνισε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει μοχλό πίεσης στο ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας της χώρας μας, για αυτό και θεωρεί πολύ σημαντική την προληπτική κίνηση του ολικού lockdown. «Λόγω της σημερινής κατάστασης θα έχουμε μεγάλη πίεση. Στην Αττική έχουμε 60%-61%, πληρότητα στις ΜΕΘ, όταν είχαμε τα 3.000 κρούσματα, τα νοσοκομεία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Αυτό που προβληματίζει τον καθηγητή είναι η μετάλλαξη του κορvνοϊού. «Δεν έχουμε δει ανάπτυξη του μεταλλαγμένου στελέχους, που θα φανεί στο τέλος της άνοιξης.

Οπότε μέσα με 20 Μαρτίου θα πρέπει να λάβουμε πολύ σκληρά μέτρα. Για αυτό λέω να προλάβουμε» σημείωσε, ενώ πρότεινε και μία διαφορετική λύση εκτός του ολικού lockdown σε όλη τη χώρα: «Θα μπορούσαμε να κάνουμε και διαφοροποιημένα μέτρα ανά περιοχή. Για την Αττική όμως θα ήταν πολύ χρήσιμο ένα ολικό lockdown.

Στη Θεσσαλονίκη θα ήταν ένα προληπτικό μέτρο, τα κρούσματα δεν το υποστηρίζουν. Η Θεσσαλονίκη όμως ξέρουμε ότι έχει μία πολύ γρήγορη δυναμική, ενώ υπάρχει η αφρικανική και η βρετανική μετάλλαξη». Και κατέληξε: «Αυτό που λέω δεν είναι δικιά μου ιδέα είναι ότι κάνει ήδη η Γερμανία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share