Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Lockdown: "Δεν υπάρχει εισήγηση για τους ειδικούς για το άνοιγμα των φροντιστηρίων"

"Οι ομάδες στα σχολεία είναι σταθερές"

30 Ιανουαρίου 2021 14:26
Lockdown:

Lockdown: Όπως γνωρίζουμε τα πράγματα με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλά και αυτό φαίνεται μέσα από την αύξηση των κρουσμάτων που υπάρχει τις τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα να παρθούν νέα μέτρα. Επίσης τα τεστ για τον κορωνοϊό στον Βόλο και την Σκιάθο έδειξαν ότι είναι όλα αρνητικά.

Συγκεκριμένα άγνωστη παραμένει η μοίρα για το άνοιγμα των φροντιστηρίων ενώ ήδη γνωρίζουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν από τη Δευτέρα.

Θα παραμείνουν κλειστά τα φροντιστήρια.

Lockdown: Τι γίνεται με την λειτουργία των φροντιστηρίων

Ειδικότερα για το γεγονός ότι παραμένουν στον «πάγο» τα φροντιστήρια μίλησε η Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στο OPEN, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει εισήγηση από τους ειδικούς» για το άνοιγμά τους, συμπληρώνοντας ότι «οι ομάδες στα σχολεία είναι σταθερές, ενώ στα φροντιστήρια είναι μικτές από μαθητές διαφορετικών σχολείων».

Παράλληλα ανέφερε ότι: «Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους. Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω τον 16 να κάνουν αίτηση για τεστ. Οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες. Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο.

Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία». Τόνισε επίσης ότι οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ’ αποστάσεως.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Δύσκολη η κατάσταση: Έρχεται ακόμη χειρότερο lockdown στην Ελλάδα!

Δύσκολη είναι η κατάσταση, μετά και τα τελευταία μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από την κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, αφού στο μυαλό όλων βρίσκεται ένα ακόμη χειρότερο lockdown, όπως το γνωστοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι τα μέτρα ελήφθησαν για περιορισμό του συνωστισμού, ξεκαθάρισε ότι τα κοσμηματοπωλεία -με βάση την εισήγηση των ειδικών- θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Σημείωσε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τού ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Ο κ. Γεωργιάδης προσέθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή (5/2).

Αναφερόμενος στα καταστήματα στην Αττική, επανέλαβε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος χωρίς ραντεβού.

Κορωνοϊός: Αυξημένη η πιθανότητα για ένα πιο σκληρό lockdown

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν ραντεβού συνεχίζουν να λειτουργούν από σήμερα, Σάββατο 30 Ιανουαρίου, τα καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης, τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης.

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε επίσης ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά, και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων, λέγοντας ότι αν δεν τηρηθούν θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα ενώ αν υπάρξει βελτίωση της κατάστασης θα υπάρξουν και μετρά μεγαλύτερης ελευθερίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share