Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ανατροπή στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτει διάλογο με ύβρεις πριν το μοιραίο!

Νέα στοιχεία ανατρέπουν τα πάντα στην υπόθεση!

26 Ιανουαρίου 2021 21:48
Ανατροπή στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτει διάλογο με ύβρεις πριν το μοιραίο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Εμένα δε με νοιάζει, εγώ είμαι επαγγελματίας ψαράς. Θα σε…». Είναι η μαρτυρία που περιγράφει όλα όσα συνέβησαν λίγες στιγμές πριν ο Σήφης Βαλυράκης πέσει στα νερά του Ευβοϊκού και βρει τραγικό θάνατο. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης που έχει μετατραπεί στο απόλυτο θρίλερ.

Ο Σήφης Βαλυράκης βρήκε τραγικό θάνατο στις 24 Ιανουαρίου στα νερά του Ευβοϊκού, με τις εξελίξεις τις τελευταίες ώρες να είναι ραγδαίες, καθώς η σύζυγός του, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη αναφέρει ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες για εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του συζύγου της, ζητώντας άμεσα ενέργειες ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν.

Οι μαρτυρίες για δεύτερο σκάφος στο σημείο πληθαίνουν και όσο περνούν οι ώρες, νέες πληροφορίες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega προβλήθηκε η μαρτυρία ενός ανθρώπου που είδε το περιστατικό και επιβεβαιώνει όχι μόνο την εμπλοκή δεύτερου σκάφους (σ.σ. μιλά για ένα άσπρο αλιευτικό), αλλά και την λογομαχία για την οποία σας ενημέρωσε νωρίτερα το newsit.gr.

Πιο συγκεκριμένα, ο αυτόπτης μάρτυρας μεταφέρει και τον διάλογο που άκουσε, από τον οποίο προκύπτει πως ο άνθρωπος που βρισκόταν πάνω στο αλιευτικό εκτόξευσε ύβρεις εναντίον του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, πριν ο Σήφης Βαλυράκης πέσει στην θάλασσα.

Αναλυτικά αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας: «Ήτανε απέναντι από την Αγία Τριάδα και ο Σήφης Βαλυράκης ψάρευε σουπιές με το κόκκινο σκάφος. Το σκάφος έκανε μια διακοπή, ξανάβαλε προς, ξαναξεκίνησε κι έφτασε σε ένα σημείο και τον πλησίασε ένα άσπρο αλιευτικό σκάφος. Το άσπρο το αλιευτικό σκάφος είχε έναν διάλογο μαζί του.

Και του είπε: «Τι κάνεις εδώ ρε…». Λέει «τι σε νοιάζει εσένα».

«Εμένα δε με νοιάζει, εγώ είμαι επαγγελματίας ψαράς. Θα σε…» και έγινε συμπλοκή. Συμπλοκή με λόγο. Μετά το αλιευτικό έκανε μία, δύο, τρεις στροφές γύρω από το μικρό φουσκωτό και έφυγε. Προκάλεσε μεγάλο κυματισμό. Την πτώση δεν την είδα».

Ανατροπή στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Ο Σήφης Βαλυράκης και τα αναπάντητα ερωτήματα

Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι ο πρώην υπουργός έχασε την ζωή του εξαιτίας συντριπτικών καταγμάτων στο κεφάλι και το λαιμό τα οποία προήλθαν από προπέλα κινητήρα θαλάσσης.

Το λιμενικό σώμα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ξεκινήσει να παίρνει καταθέσεις από τους μάρτυρες που είδαν το αλιευτικό σκάφος κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού.

Κομβικό στοιχείο για την έρευνα είναι και τα στοιχεία που θα προκύψουν από το εγκληματολογικό τμήμα της αστυνομίας για το εάν τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν από την μηχανή του δικού του σκάφους ή όχι

Το θρίλερ ξεκίνησε στις 03:00 το μεσημέρι της Κυριακής όταν η σύζυγός του ειδοποίησε το λιμενικό καθώς είχε ώρα να επικοινωνήσει μαζί του και ο ίδιος δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Αμέσως στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση εντοπισμού με Αστυνομικά σκάφη αλιευτικά σκάφη δύτες ελικόπτερο αλλά και πεζές περιπολίες.

Δύο ώρες αργότερα στις 5 το απόγευμα το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε ο πρώην υπουργός εντοπίστηκε ακυβέρνητο στην περιοχή Αγία Τριάδα… ένα ναυτικό μίλι από το σημείο που βρέθηκε η σορός του.

Το κλειδί ασφαλείας που δεν ήταν στο χέρι του

Από την πρώτη στιγμή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Σήφης Βαλυράκης δεν είχε περασμένο στο χέρι του το κλειδί ασφαλείας το οποίο και θα ακινητοποιούσε το σκάφος σε περίπτωση που θα έπεφτε στη θάλασσα.

Το σκάφος του πρώην υπουργού έχει μεταφερθεί στο εγκληματολογικό για έρευνα ενώ λόγω των εξελίξεων αναβλήθηκε η κηδεία του που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Οι άνθρωποι που τον εντόπισαν στο Νησί των Ονείρων, αναφέρουν ότι ήταν σε ακαμψία και πως είχε τραύματα και αιμορραγούσε ακόμα. Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την θέση της οικογένειας που μιλά για ανθρωποκτονία.

«Προκάλεσε μετά βεβαιότητος την πτώση αλλά και τον τραυματισμό του (σ.σ. το αλιευτικό). Αποκλείεται να τραυματίστηκε από την προπέλα του δικού του σκάφους. Ο Σήφης Βαλυράκης είχε βάλει μικρή ταχύτητα και το σκάφος του συνέχισε να κινείται ευθεία, ενώ είχε πέσει στη θάλασσα. Ο Σήφης έπεσε στη θάλασσα από το πλάι θα ήταν αδύνατο να χτύπησε από τη δική του προπέλα. Εκτιμώ ότι ο επαγγελματίας ψαράς δεν αντιλήφθηκε την πτώση, δεν μπορώ να το αποδεχθώ, αλλά είναι βέβαιο πως κατάλαβε ότι και τον τραυμάτισε και τον εγκατέλειψε…», ανέφερε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share