Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Σήφης Βαλυράκης: Ανατροπή με τον θάνατο του - Έγκλημα καταγγέλλει η γυναίκα του

Έστειλε επιστολή στον Γιάννη Πλακιωτάκη

26 Ιανουαρίου 2021 16:42
Σήφης Βαλυράκης: Ανατροπή με τον θάνατο του - Έγκλημα καταγγέλλει η γυναίκα του
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Σήφης Βαλυράκης: Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε βρεθεί νεκρός την Κυριακή 24 Ιανουαρίου απέναντι από την Ερέτρια σε ένα νησάκι.

Συγκεκριμένα μία μεγάλη ανατροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του όπου η γυναίκα του Σήφη Βαλυράκη έστειλε επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη όπου και του είπε ότι πρόκειται για έγκλημα.

Η γυναίκα του Σήφη Βαλυράκη έστειλε επιστολή στον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σήφης Βαλυράκης: Η επιστολή της γυναίκας του

Ειδικότερα στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη επικαλείται η γυναίκα του εκλιπόντος πρώην υπουργού, γνωστή ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, που έχει την ευθύνη για το Λιμενικό Σώμα, η κυρία Βαλυράκη αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, ±που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία ηγ εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Έγκλημα καταγγέλλει η γυναίκα του Σήφη Βαλυράκη.

Οι μαρτυρίες που υπάρχουν για την υπόθεση του θανάτου του

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες που τοποθετούν τουλάχιστον δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες υπήρξε παρενόχληση του σκάφους.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέλλει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου. Πάντως, η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share