Ειδικότερα, το δυστύχημα είχε σημειωθεί ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου 2017 στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καμείρου (στην Ιξιά).
Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός με συνεπιβάτη 39χρονο συμπατριώτη του, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 16χρονος Ροδίτης.
Ο απολογισμός της σύγκρουσης ήταν να σκοτωθεί ο νεαρός δικυκλιστής και να τραυματιστεί σοβαρά ο 39χρονος αλλοδαπός συνεπιβάτης, ο οποίος στις 22 Δεκεμβρίου 2017 υπέκυψε στα τραύματά του.
Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, στο εδώλιο του οποίου βρέθηκε ο 50χρονος Ολλανδός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο, παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο αξιολόγησε τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και αυτά που υπήρχαν στη δικογραφία αλλά και τις σχετικές πραγματογνωμοσύνες,όπου φαίνεται ότι η δίκυκλη μοτοσικλέτα του 16χρονου δεν έφερε φώτα πορείας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή από κάποια απόσταση.
Άναυδη έμειναν οι κάτοικοι στη Σαντορίνη, μετά από τροχαίο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα. Μια 69χρονη γιαγιά, που περπατούσε μαζί με το εγγονάκι της και παρασύρθηκε από φορτηγό.
Η άτυχη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, το πρωί σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου είχε διακομιστεί. Το ανήλικο εγγονάκι της είναι καλά στην υγεία του.
Την σκότωσε και την εγκατέλειψε
Το τροχαίο σημειώθηκε στις 12.00 χθες το μεσημέρι Φορτηγό που οδηγούσε 42χρονος Έλληνας, παρέσυρε στην περιοχή της Μεσσαριάς την 69χρονη αλλοδαπή, η οποία συνόδευ
Ο ασυνείδητος οδηγός, αντί να σταματήσει για να βοηθήσει, πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την τραυματισμένη γιαγιά.
Η 69χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Σαντορίνης και στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου και κατέληξε.
Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη, λίγες ώρες μετά το δυστύχημα. Από το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού διενεργείται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.