Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη: Σήμερα (18/5) η τελική ετυμηγορία για τους αδίστακτους δολοφόνους

Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα αναμένεται να δώσουν οι γονείς της φοιτήτριας

18 Μαΐου 2022 09:56
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη: Σήμερα (18/5) η τελική ετυμηγορία για τους αδίστακτους δολοφόνους
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί εκτός απροόπτου, η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση του βιασμού της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των δύο συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων. Οι δύο νεαροί, με καταγωγή από την Αλβανία και τη Ρόδο, πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον 15 κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της νεαρής φοιτήτριας.

Δείτε επίσης: Πρόταση «καταπέλτης» από την εισαγγελέα για ενοχή των κατηγορουμένων - «Την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να πεθάνει εκεί»

Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα αναμένεται να δώσουν οι γονείς της φοιτήτριας οι οποίοι εδώ και τρία και πλέον χρόνια παλεύουν να επιβληθεί η μέγιστη ποινή στους κατηγορούμενους.

Η πρόταση της εισαγγελέως για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη

ελενη-τοπαλουδη-γονεισ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Η εισαγγελέας της έδρας την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο. «Υπήρξε σχεδιασμός και εκτέλεση της πράξης τους από κοινού», επεσήμανε στην πρότασή της, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους, ενώ η αγόρευσή της συγκίνησε βαθύτατα τον πατέρα της αδικοχαμένης κοπέλας.

«Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο», ανέφερε η εισαγγελέας στο δικαστήριο.

Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: «Να αισθανθώ ικανοποίηση με τον όρο ισόβια κάθειρξη που δεν ισχύει;»

To δρόμο για την τιμωρία και των δύο κατηγορουμένων που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, έδειξε η Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, Ευσταθία Καμπαγιάννη, ζητώντας από τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους να κηρύξουν ενόχους και τους δυο δράστες.

Σε πρώτο βαθμό και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν κριθεί ένοχοι για τη μαρτυρική δολοφονία που επιφύλαξαν στο θύμα τους και έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη ο καθένας. Παρούσα στο δικαστήριο ήταν και η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, με τη μητέρα της κοπέλας να ξεσπά σε βάρος των κατηγορουμένων για το ανεπανόρθωτο κακό που προκάλεσαν στην κόρη της.

ελενη-τοπαλουδη-γονεισ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια. Να είναι πραγματικά ισόβια και έτσι θα «ανατραπεί» το χέρι κάθε επίδοξου δολοφόνου. Αν υπάρχει παραδειγματική τιμωρία, ανακόπτουμε το χέρι κάθε επίδοξου εγκληματία», είπε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη,λίγες ώρες μετά από την εισαγγελική πρόταση για τις ποινές στους δύο κατηγορούμενους, στην δίκη που ολοκληρώθηκε στο Εφετείο.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη αναφέρθηκε σε οικογένειες που βιώνουν ανάλογα δράματα με την δική της σε όλη την Ελλάδα, μετά από γυναικοκτονίες που τους έχουν στερήσει αγαπημένα πρόσωπα και τις έχουν βυθίσει στο πένθος.

«Δεν μπορεί να είναι η ποινή μερικά χρονάκια και να λέει ο Αλβανός ότι ζητά δεύτερη ευκαιρία. Το παιδί μου ζητούσε δεύτερη ευκαιρία να το πάνε στο νοσοκομείο και το πέταξαν ζωντανό από τα 10 μέτρα», είπε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share