Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στα χέρια της αστυνομίας και οι 12 εμπλεκόμενοι - Στην ανακρίτρια ο 22χρονος (Video)

Όλες οι εξελίξεις στο στυγερό έγκλημα

15 Φεβρουαρίου 2022 08:39
Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Στα χέρια της αστυνομίας και οι 12 εμπλεκόμενοι - Στην ανακρίτρια ο 22χρονος (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και ο 12ος εμπλεκόμενος στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ο 22χρονος οδηγός του τρίτου οχήματος, που παραδόθηκε χθες στην αστυνομία, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην ανακρίτρια, για να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Νωρίτερα, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του. Ο 22χρονος διώκεται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, όπως επίσης για οπλοκατοχή, καθώς στο όχημά του εντοπίστηκε ένας σουγιάς.

Η οικογένεια του 22χρονου εξέδωσε χθες ανακοίνωση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού» και «του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, τρία άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου».

«Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοί του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα. Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο» αναφέρεται ακόμα.

«Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης» επισημαίνει η οικογένεια και καταλήγει: «Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».

Αναφορικά με το πώς έφθασαν οι Αρχές στα ίχνη του, προτού ο ίδιος παραδοθεί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, γνωρίζοντας μόνο το αριθμητικό μέρος της πινακίδας, αξιοποίησαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας, καθώς και μαρτυρίες, προκειμένου να εντοπίσουν το όχημα.

Στη συνέχεια, εντόπισαν τον κάτοχο του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι ο πατέρας του 12ου κατηγορούμενου. Πρόκειται για τον 12ο κατηγορούμενο για το έγκλημα που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη, οι 11 συγκατηγορούμενοί του απολογήθηκαν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τελευταίο τον 20χρονο που είχε διαφύγει στην Αλβανία, αλλά εν συνεχεία παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές.

Στην απολογία του ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, ο 20χρονος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αρνήθηκε την ενεργό συμμετοχή στη δολοφονία, προσδιορίζοντας ως «περιφερειακό» τον ρόλο του.

«Έφτασα στο σημείο, είδα την επίθεση και κυνήγησα τον πιο εύσωμο που τράπηκε σε φυγή» φέρεται να είπε, υποστηρίζοντας ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share