Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η αλήθεια για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και Σταύρο Δογιάκη - Έτσι συνδέονται οι υποθέσεις τους

Ποια τελικά η σχέση των δύο ανδρών;

5 Νοεμβρίου 2021 13:41
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η αλήθεια για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και Σταύρο Δογιάκη - Έτσι συνδέονται οι υποθέσεις τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δε σταματά ποτέ να έχει εξελίξεις και μια νέα διάσταση αναδεικνύει πιθανή της σύνδεση με την υπόθεση αυτοκτονίας του Σταύρου Δογιάκη, ο θάνατος του οποίου είχε σκορπίσει τη θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο.

Το θέμα επαναφέρεται από την εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», η οποία αναφέρεται σε αρκετά ερωτήματα, αναφορικά με τον φόνο της Καρολάιν Κράουτς. Και δεν είναι μόνο το θέμα για το αν τελικά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι ο δολοφόνος, ή τελικά εκβιάστηκε για να ομολογήσει, αλλά και αρκετές ακόμη πτυχές της υπόθεσης.

Μεταξύ αυτών, το έντυπο που επανακυκλοφορεί φέρνει ξανά στην επιφάνεια το ερώτημα για τη σχέση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με τον Σταύρο Δογιάκη. Ο επιχειρηματίας, άλλωστε, είχε την ταβέρνα του κοντά στο σπίτι του τρόμου στα Γλυκά Νερά και, με τις δύο υποθέσεις να προκύπτουν σε σύντομο μεταξύ τους χρονικό διάστημα, δεν ήταν δύσκολο να σκεφτεί κανείς τη σύνδεσή τους.

Αυτή την φορά, όμως, το ενδεχόμενο του να είναι άλλος ο δολοφόνος της Καρολάιν, εξάπτει ξανά την περιέργεια για το αν οι δύο θάνατοι έχουν κάποια σύνδεση. Οι Αρχές ίσως θελήσουν να τις ξανακοιτάξουν, ώστε να δουν μήπως υπάρχει, όπως ανέφερε κάποτε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, μια... άλλη κουρτίνα πίσω από το έγκλημα.

Τα λόγια του συζυγοκτόνου για τη σχέση του με τον Δογιάκη

Σε διάψευση πολλών από όσα ακούγονται για εκείνον είχε προβεί προ μηνών ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται μετά την ομολογία του ότι σκότωσε τη σύζυγό του Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Μέσω της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο πιλότος εκφράζει μάλιστα την ικανοποίησή του για την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, να δοθεί η κόρη του στην οικογένεια της γυναίκας του.

«Νιώθω ανακουφισμένος από την απόφαση. Ξέρω ότι η μητέρα της Καρολάιν αγαπά πολύ την εγγονή της και θα μεγαλώσει σωστά στην Αλόννησο» είπε αρχικά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Στη συνέχεια ο πιλότος προχώρησε σε διευκρινίσεις για τα έξοδα τόσο του οικοπέδου που θα αγόραζε με την Καρολάιν στο Πικέρμι, αλλά και για τα έξοδα της κηδείας.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ακούγονται ανακρίβειες σχετικά με ένα οικόπεδο που θα αγοράζαμε μαζί με την Καρολάιν. Η αλήθεια είναι πως και οι δυο οικογένειες έβαλαν χρήματα για την αγορά του. Δεν πλήρωσε η οικογένεια της Καρολάιν τα έξοδα της κηδείας αλλά εγώ, εγώ τα πλήρωσα όλα».

Παράλληλα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σημείωσε ότι κακώς του καταλογίζουν σχέσεις με τον επιχειρηματία της ταβέρνας «Κρητικός».

«Δεν έχω καμία σχέση, δεν γνωριζόμασταν και δεν έχω πάει ποτέ στο μαγαζί του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με όσα ακούγονται για το ταξίδι στη Σούδα απάντησε: «Όπως ούτε εγώ, ούτε η Καρολάιν είχαμε ταξιδέψει στην Σούδα αυτή τη χρόνια».

Τέλος σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας για το ημερολόγιο της Καρολάιν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την θεωρώ αναξιόπιστη γιατί όσα δημοσιεύει είναι αναληθή. Δεν υπάρχει ημερολόγιο».

Έτσι γνωρίζονταν οι δυο τους

Φαίνεται, πάντως, ότι δεν υπάρχει επικοινωνία ή στοιχείο που να δηλώνει ότι ο 32χρονος δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνδεόταν με τον αυτόχειρα επιχειρηματία Σταύρο Δογιάκη δεν έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα της αστυνομίας: Ήδη έχει «ανοίξει» το κινητό τηλεφωνο του Αναγνωστόπουλου από το οποίο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν προκύπτει καμία επικοινωνία με τον 53χρονο πρώην ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα, ενώ ο αριθμός του αυτόχειρα δεν υπάρχει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ούτε ως «επαφή» στο τηλέφωνο του φονιά της Καρολάιν Κράουτς. Σημειώνεται ότι το τηλέφωνο του Σταύρου Δογιάκη δεν έχει ακόμη «μιλήσει», ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι αν υπήρχε επικοινωνία θα είχε φανεί από τα δεδομένα του τηλεφώνου του 32χρονου. Η αστυνομία ερεύνησε το ενδεχόμενο της επικοινωνίας τους μετά τη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με την οποία υπήρχε κάποιου είδους σύνδεση ανάμεσά τους.

Η φημολογία ξεκίνησε από το γεγονός ότι και οι δύο ζούσαν στην ίδια περιοχή: Σημειώνεται ότι η λεωφόρος Λαυρίου «χωρίζει» τα Γλυκά Νερά (όπου ζούσε ο Αναγνωστόπουλος) από την Κάντζα Παλλήνης (όπου βρίσκεται η ταβέρνα "Κρητικός"). Σε ευθεία γραμμή το σπίτι από την ταβέρνα απέχουν λιγότερο από ενάμισι χιλιόμετρο, ενώ η ταβέρνα είναι όχι μόνο η πιο γνωστή στην περιοχή, αλλά σε όλη την Αθήνα. Τι πιο εύκολο να υποθέσει κανείς ότι o Αναγνωστόπουλος με την Καρολάιν Κράουτς ενδεχομένως να είχαν πάει εκεί. Από το σημείο αυτό ξεκίνησε το γαϊτανάκι των φημών που φτάνει να «βλέπει» την αιτία της αυτοχειρίας σ' αυτή την σύνδεση που δεν προκυπτει όμως, από στοιχεία.

Ο 53χρονος Σταύρος Δογιάκης κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λόφο της Κάντζας, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν αποσαφηνισθεί τα αίτια που τον οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του και μάλιστα σε μια περίοδο που ετοίμαζε νέο επιχειρηματικό άνοιγμα στο χώρο της εστίασης, έχοντας αποχωρήσει από την ταβέρνα «Κρητικός» που διατηρούσε με τον αδελφό του. Η έρευνα έχει καταλήξει ότι πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά το «γιατί» δεν έχει απαντηθεί. Η έρευνα συνεχίζεται με την επικείμενη άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, των επιχειρηματικών του κινήσεων και των λογαριασμών, αλλά καιμε τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share