Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Απαγωγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Δικογραφία «καταπέλτης» - Η 33χρονη αναζητούσε θύματα

Eίχε συχνές επαφές με τον φερόμενο ως συνεργό της

29 Αυγούστου 2021 13:12
Απαγωγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Δικογραφία «καταπέλτης» - Η 33χρονη αναζητούσε θύματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις γύρω από την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη. Η 33χρονη που κατηγορείται για την απαγωγή του παιδιού, σύμφωνα με τη δικογραφία, αναζητούσε θύματα σε ορφανοτροφεία και παιδικές κατασκηνώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αναζητήσεις της 33χρονης στο διαδίκτυο για ορφανοτροφεία και παιδικές κατασκηνώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως αναζητούσε θύμα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος επιχειρηματία για συνέργεια στην απαγωγή.

Τι αναφέρει η δικογραφία

Η 33χρονη φέρεται να είχε συχνές επαφές με τον φερόμενο ως συνεργό της επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, που της έδινε χρηματικά ποσά. Η δικογραφία σε βάρος του επιχειρηματία αναφέρει πως γνώριζε για την απαγωγή του παιδιού, παρείχε στην κατηγορουμένη ψυχική και υλική συνδρομή και πηγαινοερχόταν επανειλημμένως από το σπίτι του στην οικία της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όταν η 33χρονη είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει το κορίτσι στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλαμαριά ο επιχειρηματίας το γνώριζε και την στήριξε ψυχολογικά. Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται πως ουδέποτε ήρθε σε επαφή με την ανήλικη και η 33χρονη τον είχε πείσει πως είχε καλές προθέσεις. Στο σπίτι του επιχειρηματία βρέθηκαν όπλα. Υποστηρίζει πως έχει μόνο για το ένα έχει άδεια και τα υπόλοιπα είναι συλλεκτικά κομμάτια και ισχυρίζεται πως είναι αθλητής σκοποβολής.

Νέες αποκαλύψεις για απαγωγή 10χρονης Μαρκέλλας: Τι βρέθηκε στον υπολογιστή της 33χρονης

Φρίκη προκαλούν τα νέα ευρήματα μέσα από τον υπολογιστή της 33χρονης απαγωγέα της 10χρονης Μαρκέλλας από τη Θεσσαλονίκη, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι έρευνες στον υπολογιστή της 33χρνης έλεγαν πως αναζητούσε υποψήφια ανήλικα θύματα στα ορφανοτροφεία της Βορείου Ελλάδας και σχεδίαζε επισκέψεις σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Η δράστρια είχε συχνές επαφές με τον συνεργό της, επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος της έδινε και χρήματα. Ο ίδιος γνώριζε για την απαγωγή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αν και ισχυρίζεται ότι δεν ήρθε σε επαφή με το παιδί.

Φιλοξένησε την 33χρονη σπίτι του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο συγκεκριμένος άνδρας, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, φέρεται να φιλοξένησε την 33χρονη στο σπίτι του, τη βραδιά προτού η κατηγορούμενη διαπράξει την εις βάρος της αποδιδόμενη αρπαγή.

Η 33χρονη φέρεται να «αποχώρησε 2,5 ώρες προτού τελέσει την αρπαγή» την πρώτη νύχτα της αρπαγής και έχοντας χορηγήσει ναρκωτικά χάπια στη μικρή «μετέβη στην οικία του συγκατηγορουμένου της, όπως προκύπτει από τη σύνδεση του φορητού της υπολογιστή στο wifi του».

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος «επισκέφθηκε επανειλημμένα το σπίτι της συγκατηγορούμενής του κατά το διάστημα της παράνομης κράτησης της ανήλικης και ήταν παρών κατά την απελευθέρωσή της» και επικοινωνούσε με την 33χρονη, γνωρίζοντας πως είναι η απαγωγέας ενώ δήλωνε πως θα της στεκόταν σύμφωνα με την έκθεση.

Από την πλευρά του, εκείνος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση αρπαγής της ανήλικης και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε επί πληρωμή ερωτικές επαφές με την κατηγορούμενη.

Μετά την απολογία του ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ.

Με την ίδια εισαγγελική πρόταση ζητείται να παραπεμφθούν αμφότεροι σε δίκη στο Κακουργιοδικείο, ο άνδρας ως συνεργός στην αρπαγή και στην έκθεση, και η γυναίκα για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως αρπαγή, βιασμό, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, έκθεση κ.ά., όχι όμως για πορνογραφία ανηλίκου.

Νέες αποκαλύψεις για αρπαγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη

10χρονη Μαρκέλλα: Έτσι της έδωσε τα ναρκωτικά η «κοκκινομάλλα»

Σοκάρουν τα στοιχεία που εξάγονται διαρκώς για την υπόθεση της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας, με την ανακοίνωση της Αστυνομίας να αναφέρει το πώς η 33χρονη «κοκκινομάλλα», που νωρίτερα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, να εξηγεί το πώς της χορηγήθηκαν τα ναρκωτικά.

Σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τονίζει ότι η υπόθεση αρπαγής της 10χρονης εξιχνιάστηκε και σε βάρος της 33χρονης σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 33χρονη χορήγησε τις ναρκωτικές ουσίες στο ανήλικο κορίτσι, μέσω ανάμειξής τους σε ρόφημα, γεγονός που ανατριχιάζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής ανήλικης ημεδαπής, που έλαβε χώρα την 11-06-2020 στην περιοχή της Τούμπας και συνελήφθη η δράστιδα, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Πρόκειται για 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - και οδηγείται σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η 33χρονη, μεσημβρινές ώρες της 11-06-2020 προσέγγισε την ανήλικη και αφού την εξαπάτησε την έπεισε να την ακολουθήσει σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου, μεταξύ άλλων, της χορήγησε ναρκωτικές ουσίες, .

Μεσημβρινές ώρες χθες (17-06-2020) η 33χρονη εντοπίσθηκε στην περιοχή της Κατερίνης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή της ναρκωτικά δισκία, οπότε και συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλληφθείσα λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα κάλυψης-απόκρυψης των μετακινήσεων της, ενώ πραγματοποίησε αλλαγές στο παρουσιαστικό της, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, καθώς και σε κάδο απορριμμάτων, όπου επιχείρησε να πετάξει και να καταστρέψει σε βάρος της στοιχεία, βρέθηκε μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε ρουχισμός τον οποίο φορούσε η 33χρονη κατά την αρπαγή και απελευθέρωση της ανήλικης.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας, από κοινού με το Τμήμα Αναζητήσεων και την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share