Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Η ατάκα - κλειδί που άφησε άφωνους τους αστυνομικούς!

Τους έκανε τρομερή εντύπωση!

9 Απριλίου 2019 10:06
Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Η ατάκα - κλειδί που άφησε άφωνους τους αστυνομικούς!

Μια φράση... κλειδί του Βούλγαρου εκτελεστή, ο οποίος συνελήφθη πριν λίγες ημέρες, άφησε άφωνους τους αστυνομικούς οι οποίοι και άνοιξαν όλους τους φακέλους με τα "συμβόλαια θανάτου" που εκτελέστηκαν μέσα στο 2018.

Όταν είχαν προσαγάγει τον επαγγελματία εκτελεστή στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, τον ρώτησαν τι σχέση έχει με την δολοφονία του Γιάννη Μακρή, για να λάβουν την απάντηση: "ποιοι είσαστε εσείς που ρωτάτε;".

Όταν του εξήγησαν πως έχουν στοιχεία σε βάρος του για το συγκεκριμένο "συμβόλαιο θανάτου" με απορία τους ρώτησε: "…για ποιο μήνα μιλάτε;". Όταν πλέον του εξέθεσαν τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους, ο Βούλγαρος πιστολέρο με το παγωμένο βλέμμα έκλεισε το στόμα του και δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση. Η μόνη φράση που είπε: "…θέλω δικηγόρο".

Όμως η φράση του "για ποιο μήνα μιλάτε" έκανε μεγάλη εντύπωση στους αστυνομικούς και κυρίως προκάλεσε συνειρμούς, αλλά και ερωτήματα. Γιατί ο εκτελεστής ρώτησε μήνα; Ερχόταν συχνά στην Ελλάδα; Έχει κάνει κι άλλες δολοφονίες;

Αυτός είναι ο εκτελεστής του Γιάννη Μακρή: Δείτε φωτογραφίες του!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, εκτιμούν πως ο Βούλγαρος εκτελεστής είναι δυνατόν να έχει σκοτώσει κι άλλους στην Ελλάδα και μάλιστα μέσα στο 2018, καθώς είναι η χρονιά που κορυφώνεται ο πόλεμος των Ελλήνων "νονών" της νύχτας και οι συμμορίες εκατέρωθεν μισθώνουν επαγγελματίες πιστολέρο, προκειμένου να βγάλουν από τη μέση τους αντιπάλους τους.

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του δολοφόνου! Νέα προθεσμία για την απολογία του!

Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί έλαβε ο 30χρονος από τη Βουλγαρία που κατηγορείται για τη δολοφονία του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή. Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Μια απόδειξη από αγορά ρούχων "έδειξε" τον Βούλγαρο!

Αιτία για το νέο αίτημα προθεσμίας ήταν η αιφνίδια παραίτηση του μέχρι πρότινος συνηγόρου του, Απόστολου Λύτρα, ο οποίος λίγο πριν μπει στο γραφείο της 19ης ανακρίτριας παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του.

Σε δήλωση του στους δημοσιογράφους, ο κ. Λύτρας υποστήριξε ότι δε θα εκπροσωπεί πλέον τον κατηγορούμενο, χωρίς να κάνει γνωστούς τους λόγους της παραίτησής του. Δολοφονία Μακρή: Δεν ανοίγει το στόμα του ο εκτελεστής του επιχειρηματία!

Στον κατηγορούμενο δόθηκε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί, αφού συναίνεσε στη κράτησή του προκειμένου να βρεθεί νέος δικηγόρος για να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Μια απόδειξη από αγορά ρούχων "έδειξε" τον Βούλγαρο!

Εχθές, έξι μήνες μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία Μακρή, ο 31χρονος Βούλγαρος εκτελεστής, που φέρεται να είναι ο βασικός κατηγορούμενος για το έγκλημα, προσήχθη στην αστυνομία μετά από έρευνα που έκρινε τη σύλληψη του δράστη στις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως από την ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση του άνδρα και τον εντοπισμό του σημείο -κλειδί αποτέλεσε το γεγονός ότι ο 31χρονος Βούλγαρος μία μόλις ημέρα πριν από την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, είχε αγοράσει τα ρούχα που φορούσε κατά την εκτέλεση του 46χρονου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 31χρονος Βούλγαρος που από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα έως και την ημέρα της δολοφονίας διέμενε σε ξενοδοχείο, είχε ξεχάσει στο δωμάτιο του μία απόδειξη από την αγορά ρούχων, την οποία εντόπισαν οι αρχές και κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν. Αναλύοντας τους κωδικούς της απόδειξης και συγκρίνοντας τα ρούχα με εκείνα που φαίνεται να φορά στο βίντεο της εκτέλεσης ο δράστης, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και τον ταυτοποίησαν!

Να σας υπενθυμίσουμε ότι καταζητείται και ο αδερφός του Βούλγαρου, ο οποίος φαίνεται πώς εμπλέκεται στη δολοφονία του Γιάννη Μακρή!

Ο 31χρονος συλληφθείς μαζί με τον 35χρόνο αδερφό του, που καταζητείται, έφθασαν στην Ελλάδα από την Σόφια στις 12 Οκτωβρίου του 2018, δηλαδή 19 ήμερες πριν την εκτέλεση του συμβολαίου. Διέμεναν σε ξενοδοχεία και παρακολουθούσαν τον στόχο τους καταστρώνοντας προσεκτικά το σχέδιο τους, έτσι ώστε να αποκλείσουν και το παραμικρό ενδεχόμενο να γίνει λάθος.

Όπως φαίνεται ο άνδρας έπεσε στην «τσιμπίδα» των αστυνομικών, καθώς επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει - όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.- ένα ακόμα συμβόλαιο θανάτου. Κάτι τέτοιο συνηγορούν από το γεγονός ότι μόλις συνελήφθη ο 31χρονος εκτελεστής για τη δολοφονία Μακρή, ρώτησε τους αστυνομικούς όχι για ποια υπόθεση μιλάνε, αλλά σε ποιον μήνα αναφέρονται.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share