Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Σήμα "κινδύνου" στην Αττική - Δεν "πέφτει" η Θεσσαλονίκη

Που εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα κρούσματα

21 Ιανουαρίου 2021 18:10
Κορωνοϊός: Σήμα

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα παραμένει σοβαρή διότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου φάνηκε ότι η Αττική "καίγεται" ακόμη με τα κρούσματα ενώ η Θεσσαλονίκη δεν "πέφτει".

Συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα βγήκε στο φως της δημοσιότητας και ο χάρτης με τα υπόλοιπα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα με την Αττική να παίρνει ξεκάθαρα την πρωτιά.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης

Ειδικότερα στην Αττική εντοπίζονται σχεδόν τα μισά από τα συνολικά 509 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα, στην Αττική διαγνώστηκαν 234 νέες μολύνσεις, ενώ 58 κρούσματα καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι σε ένα 24ωρο διενεργήθηκαν 29.455 τεστ κορωνοϊού στη χώρα μας από αυτά τα 10.974 ήταν μοριακά και τα 18.481 rapid test.

Αναλυτικά ο χάρτης:

Αυτός είναι ο χάρτης των κρουσμάτων του ΕΟΔΥ.

Αποκαλύφθηκε ο χάρτης των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα είναι και πάλι "πράσινη" στο χάρτη του ECDC

Κορωνοϊός: Είναι αρκετά γνωστό το ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει να "χτυπάει" όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα καθημερινώς να ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα αλλά και θάνατοι από αυτόν. Επίσης Γερμανοί επιστήμονες σημείωσαν ότι παρά το lockdown υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τον μεταλλαγμένο ιό.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα φαίνεται να είναι και πάλι στο "πράσινο" σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού σύμφωνα με όσα έδειξε ο επιδημιολογικός χάρτης του ECDC.

Κορωνοϊός: Ο επιδημιολογικός χάρτης του ECDC

Ειδικότερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού για την Ελλάδα, όπως αποκαλύπτουν οι νέοι χάρτες του ECDC.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι αναθεωρημένοι χάρτες, που αποκαλύπτουν την επιδημιολογική εικόνα στην Ευρώπη, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σημειώνεται πως οι χάρτες αυτοί αποτυπώνουν τα νέα δεδομένα που αφορούν το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από τις 8 μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

Η κατάσταση που απεικονίζεται στους χάρτες

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους συγκεκριμένους χάρτες η χώρα μας συνεχίζει να έχει το μόνο πράσινο χρώμα στην ΕΕ, ενώ στην πράσινη (ασφαλέστερη) ζώνη βρίσκεται η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.

Στο

Οι συγκεκριμένοι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο «πράσινο» βρίσκεται ολόκληρη η Ελλάδα όσον αφορά τον χάρτη με το δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο». Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, κάτι που δεν ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Αυτός είναι ο επιδημιολογικός χάρτης της Ευρώπης.

Ακόμη, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται στο πορτοκαλί όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, ανά 100.000 κατοίκους, αλλά η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται στο κίτρινο χρώμα που σημαίνει πως έχουν και λιγότερα κρούσματα το τελευταίο 14ημερο.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με του χάρτες το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη. Αυτό σημαίνει πως έχουν πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι χρωματισμοί στους χάρτες γι’ αυτές τις περιοχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share