Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Απότομη η αύξηση των κρουσμάτων - Ελάχιστη μείωση στους διασωληνωμένους

Οι θάνατοι έφτασαν τους 25 σε μία ημέρα

21 Ιανουαρίου 2021 17:52
Κορωνοϊός: Απότομη η αύξηση των κρουσμάτων - Ελάχιστη μείωση στους διασωληνωμένους

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα φαίνεται πως έχει και πάλι επιδεινωθεί σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του ΕΟΔΥ. Επίσης η Ελλάδα φαίνεται και πάλι ότι είναι "πράσινη" στον επιδημιολογικό χάρτη της ECDC.

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί και πάλι όπως και οι διασωληνωμένοι.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Παρακάτω δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα σημερινά (21/01) κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σήμερα ανακοινώνουμε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 150479, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5813 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46236 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 205 (70.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1050 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5570 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3286 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω".

«Καμπανάκι» για ενδεχόμενο lockdown έως και... δύο μήνες! (Video)

Για ενδεχόμενο ενός lockdown τουλάχιστον δύο μηνών σε περίπτωση που υπάρξει «εκτίναξη στο ελατήριο» του κορωνοϊού, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης. Ενώ, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στις 7 Φεβρουαρίου ανοίγει η μετακίνηση από νομό σε νομό με προϋποθέσεις.

Μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι: «Αν το ελατήριο εκτιναχθεί, θα έχουμε πάλι κλείσιμο για δύο μήνες τουλάχιστον» ενώ εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή, τα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 50.000 - 60.000.

Ακόμα είπε πως «τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί στα 500 με 600» και συνέχισε λέγοντας: «Ευτυχώς το αποτύπωμα των γιορτών δεν ήταν εκρηκτικό». Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως είναι «ευχής έργον που το μεταλλαγμένο στέλεχος, το ένα από τα δύο, είναι στην Κρήτη που διαθέτει χαμηλό ιικό φορτίο» και δήλωσε ότι «οι μεταλλάξεις δημιουργούν μικρότερη τοξικότητα στον ιό για να μπορέσει να επιβιώσει και να μεταδοθεί ευκολότερα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share