Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: "Παρά το lockdown υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού"

Δεν υπάρχει ελπίδα

21 Ιανουαρίου 2021 16:34
Κορωνοϊός:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Είναι αρκετά γνωστό το ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι αρκετά δύσκολη σε όλο τον κόσμο και ας έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε αρκετές χώρες. Επίσης ο ΠΟΥ είχε σημάνει "κόκκινο" συναγερμό σχετικά με τον μεταλλαγμένο ιό και σε ποιες χώρες εντοπίστηκε.

Συγκεκριμένα αρκετά ανήσυχοι φαίνονται οι Γερμανοί επιστήμονες σχετικά με τον μεταλλαγμένο ιό όπου τόνισαν ότι είναι αρκετά επικίνδυνος και ας υπάρχει το lockdown.

Ανησυχούν οι επιστήμονες με την μετάλλαξη του ιού.

Κορωνοϊός: Ο κίνδυνος του μεταλλαγμένου ιού

Ειδικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Γερμανίας θεωρούν ότι και μετά την λήψη των αυστηρών μέτρων του lockdown δεν έχει ακόμα αποτραπεί ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

«Εάν η μετάλλαξη είναι τόσο κακή όσο υποδηλώνουν οι πληροφορίες από την Αγγλία, τότε ο Θεός να μας βοηθάει. Στην περίπτωση αυτή μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τα πάντα», δήλωσε ο Μίχαελ Βέμπερ, πρόεδρος της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών της Γερμανίας (VLK) , στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung».

Ο Βέμπερ παρέπεμψε επίσης και στους πολύ υψηλούς αριθμούς λοίμωξης σε τοπικό επίπεδο. «Η Σαξωνία είναι απολύτως στο όριο, η κατάσταση στο νότιο Βρανδεμβούργο και τη Θουριγγία είναι κρίσιμη και στη Βαυαρία εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές νέες μολύνσεις παρά τους ήδη αυστηρούς κανόνες. Η μετάδοση της μετάλλαξης του κορωνοϊού θα μπορούσε επομένως να απαιτήσει την ταχεία λήψη αυστηρών μέτρων, όπως είναι για παράδειγμα την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε εκεί», πρόσθεσε.

Με την μετάλλαξη του ιού ανησυχούν οι επιστήμονες.

Τα αυστηρά μέτρα που έχουν παρθεί

«Με περισσότερη τηλεργασία και υποχρεωτική χρήση μάσκας χειρουργείου, μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης στις δημόσιες συγκοινωνίες. Η παράταση του κλεισίματος των σχολείων είναι κατανοητή λόγω του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σκηνές όπως αυτές στο Λονδίνο θα μπορούσαν όμως να αποφευχθούν και λόγω του γεγονότος ότι το γερμανικό σύστημα υγείας έχει περίπου διπλάσιες δυνατότητες από αυτό της Μεγάλης Βρετανίας. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από κορωνοϊό στα γηροκομεία ανακουφίζει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με μακάβριο τρόπο», συνέχισε ο Βέμπερ.

«Η προστασία των φιλοξενουμένων σε οίκους ευγηρίας είναι (όμως) εξαιρετικά δύσκολη, επειδή τα άτομα με άνοια δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τους κανόνες υγιεινής. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό και απαιτούνται μάσκες FFP2 και γρήγορα διαγνωστικά τέστ για το προσωπικό και τους επισκέπτες», κατέληξε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Γερμανίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share