Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Είδηση «σεισμός» για τα Σούπερ Μάρκετ

Νέα εξέλιξη με το ωράριο λειτουργίας τους

19 Ιανουαρίου 2021 10:44
Είδηση «σεισμός» για τα Σούπερ Μάρκετ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ανοικτά θα είναι όσα σούπερ μάρκετ το επιθυμούν, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ. έως τις 7 ή 8 μ.μ..

Μάλιστα, τις καθημερινές, το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 7 π.μ. έως και τις 8 μ.μ. λόγω του ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 5 π.μ.. Η μετακίνηση γίνεται είτε με αποστολή SMS στο 13033 είτε με το σχετικό έντυπο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός 2.

Ο καταναλωτής έχει περιθώριο δύο ωρών για να κάνει τα ψώνια του. Οι δύο ώρες δεν ισχύουν για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Αλλαγή ωραρίου στα Σούπερ μάρκετ

Ερωτηθείς ο γενικός γραμματέας εμπορίου Π. Σταμπουλίδης πώς θα ελέγχεται ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών στα καταστήματα τόνισε πως:

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται το σπουδαίο αυτό βήμα και δεν θα το κλωτσήσει, δεν θα μπούμε στη λογική να κυνηγάμε σαν το σκύλο με τη γάτα ο ένας τον άλλο.

Πιστεύουμε ότι καταλαβαίνουμε όλοι που βρισκόμαστε κυρίως πρέπει να καταλάβουν ότι όποιος μπει στο παιχνίδι να σβήνει τα μηνύματα ή να εμπαίζει τις αρχές την ίδια στιγμή θα είναι υπεύθυνος για την απώλεια θέσεων εργασίας της χώρας γιατί θα ξανακλείσει το εμπόριο και ως εκ τούτου καταλαβαίνετε ότι η επόμενη επανεκκίνηση μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη.

Ευελπιστώ όλοι να δείξουμε την ωριμότητα και την αγάπη προς τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους συνανθρώπους μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή την επανεκκίνηση και να μην βρεθούμε ξανά σε περιορισμούς.

Δεν μπορεί να έχουμε πείσει τα παιδιά στα Δημοτικά να φοράνε τις μάσκες απαρέγκλιτα και να μην μπορούμε να ελέγξουμε τις ώρες που εμείς θέλουμε να κάνουμε τα ψώνια μας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share