Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Σοφία Μπεκατώρου: Μεγάλη στήριξη από τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας - "Να μιμηθούν όλες το παράδειγμα της"

Απίστευτη στήριξη για την αθλήτρια

16 Ιανουαρίου 2021 20:48
Σοφία Μπεκατώρου: Μεγάλη στήριξη από τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας -
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Σοφία Μπεκατώρου: Μεγάλη στήριξη φαίνεται πως έχει λάβει τις τελευταίες μέρες μετά την καταγγελία που έκανε η αθλήτρια σχετικά με τον βιασμό της όπου και μέσα από συνέντευξη της αναφέρθηκε ποιος ήταν αυτός που διέπραξε αυτό το κακούργημα.

Συγκεκριμένα ακόμη μία στήριξη έλαβε η αθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου όπου και αυτή προήλθε από τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας όπου και τόνισε κάτι για τις υπόλοιπες γυναίκες μέσα από μία ανακοίνωση.

Μεγάλη στήριξη για την Σοφία Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου: Η ανακοίνωση του Συνδέσμου των Δικαιωμάτων της Γυναίκας

Ειδικότερα ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, καταδικάζει με ανακοίνωσή του «την κακοποίηση που βίωσε σε νεαρή ηλικία η χρυσή Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα Σοφία Μπεκατώρου από δράστη που είχε επίσημη, θεσμική ιδιότητα απέναντι σε κορίτσι/γυναίκα που βρισκόταν σε εξάρτηση από αυτόν.»

Συγχαίρει επίσης τη Σοφία Μπεκατώρου για το θάρρος της να καταγγείλει δημόσια το περιστατικό και ζητεί τη διερεύνηση της καταγγελίας της και τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων της σχετικής έρευνας.

Καλεί επίσης όλες τις γυναίκες και όλα τα κορίτσια να μιμηθούν το παράδειγμά της. Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την πρόληψη και την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος «δυστυχώς, αν και έχει επικυρωθεί από τη χώρα μας (Ν. 4531/2018) μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως

Στήριξη για την Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας

Το επόμενο διάστημα η Επιτροπή GREVIO θα εξετάσει το βαθμό εφαρμογής της Σύμβασης αυτής από την Ελλάδα. Στην Ελλάδα, φορέας παρακολούθησης της εφαρμογής της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης είναι η πρώην Γενική Γραμματεία Ισότητας και μέχρι πρότινος Γ.Γ. Οικογενειακής Πολιτικής Ισότητας των Φύλων. Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει την υποβάθμιση της υπηρεσίας με την υπαγωγή της υπό την Υφυπουργό Εργασίας αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια.

Τονίζει τέλος ότι έχει ζητήσει την άμεση επικύρωση από την Ελλάδα της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 190 σχετικά με την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, που υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας στις 21 Ιουνίου 2019 και όπως καταγγέλλει, η σχετική 18μηνη προθεσμία για την υποβολή της στα εθνικά Κοινοβούλια παρήλθε άπρακτη στις 21.12.2020.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share