Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: Σκούρα τα πράγματα για τις παραδόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Εμφανίστηκε νέο εμπόδιο

16 Ιανουαρίου 2021 18:56
Κορωνοϊός: Σκούρα τα πράγματα για τις παραδόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο είναι αρκετά κρίσιμη και αυτό φαίνεται καθημερινώς με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους αλλά και τους θανάτους που ανακοινώνονται. Επίσης στην Ελλάδα τα κρούσματα δεν φαίνεται να υποχωρούν στην Αττική.

Συγκεκριμένα μεγάλες προσπάθειες γίνονται από τις εταιρείες που παράγουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τις Pfizer/BioNTech να μειώσουν τις παραδόσεις των εμβολίων.

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Καθυστέρηση στις παραδόσεις των εμβολίων

Ειδικότερα η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, που συνεργάζεται με το γερμανικό εργαστήριο BioNTech, ανακοίνωσε σήμερα ένα «σχέδιο» που θα επιτρέψει τον περιορισμό σε μία εβδομάδα των καθυστερήσεων παράδοσης του εμβολίου κατά της Covid-19 κι ενώ η Ευρώπη φοβόταν πως θα έβλεπε μείωση των παραδόσεων των δόσεων για «τρεις ή τέσσερις εβδομάδες».

«Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Καινούργιες καθυστερήσεις για τα εμβόλια.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα

«Επανερχόμαστε στο αρχικό χρονοδιάγραμμα παραδόσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την εβδομάδα της 25ης Ιανουαρίου, με μια αύξηση των παραδόσεων από την εβδομάδα της 15ης Φεβρουαρίου», συμπληρώνουν οι δύο εταιρείες.

«Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητες ορισμένες τροποποιήσεις των διαδικασιών παραγωγής», τονίζουν οι δύο εταίροι. Ο αμερικανικός όμιλος Pfizer είχε προειδοποιήσει χθες ότι δεν θα μπορούσε, έως τις αρχές Φεβρουαρίου, να παραδώσει στις χώρες της ΕΕ τις εβδομαδιαίες ποσότητες για τις οποίες είχε δεσμευτεί.

Κορωνοϊός: Την μεγάλη έγκριση περιμένει η AstraZeneca

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο με τις χώρες να κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν την εξάπλωση του ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τους εμβολιασμούς. Επίσης σημειώνεται ότι στην Κύπρο οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Συγκεκριμένα η Ελβετία αναμένεται να εγκρίνει τις επόμενες μέρες το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca για να ξεκινήσει να το χορηγεί στους πολίτες.

Την μεγάλη έγκριση περιμένει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κορωνοϊός: Η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Ειδικότερα το εμβόλιο κατά της Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca θα μπορούσε να λάβει την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής της Ελβετίας αυτόν τον μήνα, γράφει σήμερα η εφημερίδα NZZ, επικαλούμενη δύο πηγές που δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Swissmedic σχεδιάζει να συνεδριάσει στα τέλη του μήνα για να δώσει το πράσινο φως για το εμβόλιο. Έχει ήδη εγκρίνει τα εμβόλια από τις Pfizer και BioNTech και από τη Moderna.

«Εάν όλα προχωρήσουν με υποδειγματικό τρόπο και παραλάβουμε τα απαραίτητα δεδομένα σύντομα, η επόμενη απόφαση έγκρισης μπορεί να ληφθεί πολύ γρήγορα», είπε ένας εκπρόσωπος της Swissmedic, σύμφωνα με την εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share