Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Δεν "πέφτει" η Αττική - Σχεδόν "αόρατη" η Θεσσαλονίκη

Τι έδειξε ο χάρτης της διασποράς

16 Ιανουαρίου 2021 18:19
Κορωνοϊός: Δεν
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα φαίνεται να είναι σε κρίσιμο επίπεδο και αυτό φαίνεται από τις περιοχές που έχει εξαπλωθεί ο ιός. Επίσης δείτε τι θα γίνει στις "κόκκινες" περιοχές σχετικά με τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ που έγινε σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου σημειώθηκε ότι μειώθηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες ώρες αλλά παραμένουν αυξημένοι οι διασωληνωμένοι αλλά και αυτοί που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη διασποράς του ιού.

Κορωνοϊός: Που εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα

Ειδικότερα τo Σάββατο 16 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 510 νέα κρούσματα κορωνοϊού, το τελευταίο 24ωρο, στη χώρα. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίστηκε για ακόμη μία φορά στην Αττική, με 215 νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα, παραμένει σταθερή η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη που είχε 67 κρούσματα.

Αναλυτικά ο χάρτης διασποράς

Αυτός είναι ο χάρτης διασποράς του ιού.

Αναλυτικά ο χάρτης διασποράς του ιού.

Κορωνοϊός: Σημαντική μείωση στα κρούσματα - Συνεχίζεται η τραγωδία με τους διασωληνωμένους

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρούσματα. Επίσης σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για τα άτομα άνω των 85 ετών.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα σημερινά αποτελέσματα του κορωνοϊού για τις τελευταίες 24ώρες όπου φαίνεται να υπάρχει μία μικρή μείωση στα κρούσματα αλλά συνεχίζεται να υπάρχει η τραγική κατάσταση με τους διασωληνωμένους και τους θανόντες.

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Παρακάτω δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σήμερα ανακοινώνουμε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148370, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5721 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45355 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

323 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 225 (69.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1028 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5441 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3213 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share