Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Lockdown: Άσχημες εξελίξεις για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής στις "κόκκινες" περιοχές

Καμία ελπίδα

16 Ιανουαρίου 2021 14:40
Lockdown: Άσχημες εξελίξεις για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής στις
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Lockdown: Με την κατάσταση της πανδημία τους κορωνοϊού να βρίσκεται σε άσχημο βαθμό στην Ελλάδα η αγορά πρόκειται να δεχθεί μία "ανάσα" ανακούφισης από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Επίσης στις λαϊκές αγορές αναμένεται να γίνουν ριζικές αλλαγές από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου πρόκειται να γίνει μία μικρή χαλάρωση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα διότι αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο σε αρκετές περιοχές της χώρας αλλά οι "κόκκινες" περιοχές θα έχουν ένα μικρό πρόβλημα.

Άσχημες εξελίξεις για τα κομμωτήρια στις 'κόκκινες' περιοχές.

Lockdown: Τι θα γίνει με τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής στις "κόκκινες" περιοχές

Ειδικότερα τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές, όπως διευκρίνισε σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Στις κόκκινες περιοχές αναστέλλονται όλες οι υπηρεσίες, με εξαίρεση τα καταστήματα του λιανεμπορίου που θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και τα ΚΤΕΟ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στις 'κόκκινες' περιοχές είναι άσχημες οι εξελίξεις για τα κομμωτήρια.

Ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων

Σχολιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, ο ίδιος επεσήμανε ότι η αναλογία για τα καταστήματα είναι ένας πολίτης ανά 25 τμ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες, ενώ υπογράμμισε ότι σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν μπορούν να κρατήσουν μέρος του προσωπικού τους σε αναστολή τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Ερωτηθείς εάν κάποιος μπορεί να στείλει και δεύτερο μήνυμα μετά τη λήξη του δίωρου χρονικού περιορισμού για να συνεχίσει τα ψώνια του, ο κ. Σταμπουλίδης είπε:

«Το ζητούμενο δεν είναι πως θα παρακάμψουμε το σύστημα. Πήραμε μια απόφαση έχοντας απόλυτη συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τα δημόσια έσοδα. Αυτή την ευκαιρία που παίρνουμε με την πρωτοβουλία να επανεκκινήσουμε την οικονομία, δεν πρέπει να τη χάσουμε».

Lockdown: "Αν πάει καλά το λιανεμπόριο θα ανοίξει και η εστίαση"

Lockdown: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα όμως από ότι φαίνεται μετά την σύσκεψη που είχε γίνει μεταξύ των λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε να ανοίξει το λιανεμπόριο με μέτρα. Επίσης δείτε πότε αναμένεται να ανοίξουν τα λύκεια.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε συνέντευξη του μίλησε για το γεγονός ότι θα ανοίξει η εστίαση αν πάνε καλά τα πράγματα με το λιανεμπόριο.

Για την Εστίαση μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Lockdown: Το άνοιγμα της εστίασης

Ελπίδες για το άνοιγμα της εστίασης μετά από αυτό του λιανεμπορίου αφήνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο Open.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως αν πάει καλά το άνοιγμα των καταστημάτων θα επανεξεταστεί σε δυο εβδομάδες το θέμα της εστίασης. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πως πάρθηκε η απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των υπηρεσίων.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία. Οι όροι όπως τους εισηγήθηκε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όπως οι 2 ώρες και ο αριθμός των ατόμων στα καταστήματα είναι οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το λιανεμπόριο. Η επιτροπή συναίνεσε προς αυτή την κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι θα τηρηθούν οι όροι και ο κόσμος θα πειθαρχήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Γνωρίζουμε πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο κορονοϊός από περιοχή σε περιοχή, αλλά επειδή τονίστηκε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία, η επιτροπή συναίνεσε να γίνει αυτή η προσπάθεια. Μπορούμε να πάμε και την Τρίτη να ψωνίσουμε ή αν δούμε κόσμο να πάμε λίγο αργότερα»,

Παράλληλα ξελαθάρισε πως το υγειονομικά ασφαλές είναι να μην ανοίξει τίποτα. «Θέλω να πιστεύω ότι θα κερδηθεί το στοίχημα. Δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι Δευτέρα πρωί να πάμε να ψωνίσουμε».

Αναφορικά μια πιθανή διασπορά του ιού λόγω της αύξησης της κινητικότητας με το άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα, ο κ. Βατόπουλος είπε: «Δεν μπορώ να υπολογίσω το ρίσκο. Θα αυξηθούν λίγο τα κρούσματα, κάθε άνοιγμα της κινητικότητας αυξάνει τα κρούσματα, αλλά ελπίζω να μη γίνει σε αριθμό που δεν θα είναι διαχειρίσιμος». Σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ο καθηγητής σημείωσε ότι το εμβόλιο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα άμεσα, αλλά μέχρι το καλοκαίρι θα έχει μπει και αυτό το μέτωπο σε μια σειρά.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε για την εστίαση.

Διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής

Για τυχόν διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής, επισήμανε ότι υπήρχαν κάποιοι πιο συντηρητικοί, αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

«Έχουμε μεταξύ μας συναίνεση, καταλαβαίνουμε τις αγωνίες και τις αντιρρήσεις. Αν γεμίσει η Ερμού σαν να είναι διαδήλωση, σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο. Χρειάζεται καλό σύστημα επιτήρησης, αν δούμε ουρές τη Δευτέρα το απόγευμα μπορεί και την ίδια μέρα να παρθούν αποφάσεις», υπογράμμισε.

«Τα κρούσματα έχουν ελαττωθεί αλλά δεν έχουν εξαφανιστεί. Τον Μάιο είχαμε ελάχιστα κρούσματα, και είδαμε ότι είναι εύκολο να ξεφύγει η κατάσταση. Προϋποθέσεις είναι να τηρούνται τα μέτρα- το 2ωρο sms και οι αποστάσεις. Και η λεπτομερής επιδημιολογική επιτήρηση για να εντοπίσουν οι αρμόδιοι ότι ξεφεύγει η κατάσταση και να επιστρέψουμε στο lockdown», ανέφερε.

Για το άνοιγμα της εστίασης ο κ. Βατόπουλος τόνισε: «Η ευχή όλων είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα αλλά τα πράγματα γίνονται με μια σειρά, την οποία κανονίζει η πολιτεία και θέτει τις προτεραιότητες. Δυστυχώς διασκέδαση και εστίαση έρχονται σε δεύτερο στάδιο. Αν πάει καλά το λιανεμπόριο θα μπορέσουμε να συναινέσουμε. Η επιτροπή έχει αποφασίσει να παίρνονται οι αποφάσεις κάθε Παρασκευή, πιθανώς στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Να το πω και απλά, “όποιος καίγεται από τον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι”, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί».

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share