Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Κύπρος: Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής

16 Ιανουαρίου 2021 15:15
Κύπρος: Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κύπρος: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι ακόμη στο "κόκκινο" και αυτό φαίνεται καθημερινώς από τα περιστατικά που ανακοινώνονται ενώ οι εμβολιασμοί στις περισσότερες χώρες έχουν ξεκινήσει. Επίσης η Σερβία έλαβε τις πρώτες δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το κινέζικο Sinopharm.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται η Κύπρος προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην χορηγία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού όπου και φαίνεται από τα νούμερα των ατόμων που έχουν λάβει την δόση.

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί στην Κύπρο.

Κύπρος: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Ειδικότερα η Κύπρος συνεχίζει το πλάνο της για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού και την εβδομάδα 11-15 Ιανουαρίου εμβολιάστηκαν 4.191 άτομα.

Έτσι πλέον ο συνολικός αριθμός των εμβολιασθέντων που έλαβαν την 1η δόση φτάνει μέχρι στιγμής στους 10.226 ενώ άλλοι 200 εμβολιασμοί αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε επαγγελματίες υγείας.

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου αναφέρει ότι η εμβολιαστική κάλυψη συνεχίζεται με τους πολίτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, ενώ έχει ολοκληρωθεί σε 114 από τις 121 στέγες ευγηρίας η διαδικασία χορήγησης της 1ης δόσης στους διαμένοντες και το προσωπικό τους. Ακόμα, ολοκληρώνονται σήμερα οι εμβολιασμοί των επαγγελματιών υγείας ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ.

Παράλληλα, άρχισε από την περασμένη Τετάρτη ο εμβολιασμός των Προσωπικών Ιατρών Παιδιών (παιδίατροι) και Ενηλίκων.

Στην Κύπρο έχουν ξεκινήσει ήδη οι εμβολιασμοί.

Πότε ξεκινά η χορήγηση της δεύτερης δόσης

Από την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, θα αρχίσει η χορήγηση της 2ης δόσης στα άτομα που εμβολιάστηκαν στην 1η φάση του Πλάνου στις στέγες ευγηρίας και τους επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής.

Ταυτόχρονα, την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, στις 9 το πρωί, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών ηλικίας άνω των 80 ετών 3.466 ραντεβού για τα εννέα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια.

Υπενθυμίζεται πως οι ποσότητες που παραλαμβάνονται αφορούν σε δύο δόσεις ανά άτομο και, ακολουθώντας τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και των παρασκευαστριών εταιρειών, η ποσότητα που απαιτείται για τη δόση αποθηκεύεται για χορήγηση στον προβλεπόμενο χρόνο για κάθε εμβόλιο. Σημειώνεται ότι από κάθε φιαλίδιο μπορούν να χορηγηθούν έξι δόσεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share