Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: "Προσγειώθηκε" στη Σερβία το κινέζικο εμβόλιο SinoPharm

Πόσες δόσεις παρέλαβε η χώρα

16 Ιανουαρίου 2021 14:08
Κορωνοϊός:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά δύσκολη για αυτό και αρκετές χώρες έχουν ξεκινήσει να χορηγούν το εμβόλιο στους πολίτες για να αρχίσει να υπάρχει ανοσία. Επίσης οι εταιρείες Pfizer/BioNTech ανακοίνωσαν ότι χαλαρώνουν λίγο την παραγωγή των δόσεων.

Συγκεκριμένα στη Σερβία έφτασαν οι πρώτες δόσεις του κινεζικού εμβολίου SinoPharm με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αρκετά γρήγορα οι εμβολιασμοί.

Στη Σερβία έφτασαν οι δόσεις του εμβολίου SinoPharm.

Κορωνοϊός: Οι δόσεις που παρέλαβε η Σερβία

Ειδικότερα μια μεγάλη παρτίδα του κινεζικού εμβολίου SinoPharm έφτασε σήμερα στο Βελιγράδι με ειδική πτήση από το Πεκίνο.

Πρόκειται για ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η China National Pharmaceutical Group και θα αρχίσει να χορηγείται στη Σερβία από τη Δευτέρα αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του από το Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Το εμβόλιο αυτό που παρουσιάζει αποτελεσματικότητα 86%, αναπτύχθηκε με την κλασική μέθοδο παραγωγής εμβολίων και συντηρείται σε θερμοκρασίες ψυγείου.

Στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, κατά την άφιξη του αεροπλάνου που μετέφερε το κινέζικό φορτίο των εμβολίων, βρέθηκαν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ. Ο Βούτσιτς στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η άφιξη αυτής της μεγάλης παρτίδας του κινέζικου εμβολίου αποτελεί επιβεβαίωση των στενών σχέσεων των δύο χωρών και ευχαρίστησε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίγκ.

Το εμβόλιο SinoPharm έφτασε στη Σερβία.

Οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει στη χώρα

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έγιναν περίπου 25.000 εμβολιασμοί με τα εμβόλια Pfizer/BioNtech και Sputnik-V. Προτεραιότητα δόθηκε στους νοσοκομειακούς και τους τροφίμους γηροκομείων ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στα σώματα ασφαλείας. Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτό το αίτημα των ενώσεων Συντακτών να συμπεριληφθούν στις ομάδες προτεραιότητας και οι δημοσιογράφοι.

Η εκτίμηση της σερβικής κυβέρνησης είναι ότι μέχρι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί ικανοποιητικός αριθμός εμβολιασμών ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες γενικής ανοσίας στον πληθυσμό.

Στην Σερβία μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκαν 369.823 κρούσματα κορωνοϊού και απεβίωσαν 3.708 άνθρωποι από επιπλοκές της νόσου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share