Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία "Λέανδρος": Στα "λευκά" ντύθηκε η Πάρνηθα (video)

Καλώς τα χιόνια

15 Ιανουαρίου 2021 07:59
Κακοκαιρία

Κακοκαιρία Λέανδρος: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια και ξεκίνησε το τσουχτερό κρύο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας με κάποιες από αυτές να είναι η Πάρνηθα και η Φλώρινα. Επίσης η Πολιτική Προστασία κάνει μεγάλες προετοιμασίες για την κακοκαιρία "Λέανδρος" όπου θα γίνει σύσκεψη με την παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Συγκεκριμένα η Πάρνηθα φαίνεται να "ξύπνησε" στα λευκά και αυτό φαίνεται από τις πρόσφατες εικόνες που δημοσιεύτηκαν ενώ παράλληλα επικρατεί ένα τσουχτερό κρύο.

Κακοκαιρία "Λέανδρος": Οι περιοχές που "ντύθηκαν" στα λευκά

Ειδικότερα η κακοκαιρία “Λέανδρος” έφτασε, φέρνοντας τις πρώτες νιφάδες του φετινού χειμώνα. Ήδη, η Φλώρινα έχει ”ντυθεί στα λευκά”, ενώ και στην Πάρνηθα πέφτει χιόνι από το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου.

Στη Φλώρινα, η χιονόπτωση ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης (13/1), Σύμφωνα με τα στοιχεία, η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 8,3 βαθμούς στη Βλάστη Κοζάνης, στους μείον 7,2 στη Βουνάσα Γρεβενών, στους μείον 7 στην Κλεισούρα Καστοριάς, στους μείον 6,2 στο Μέτσοβο και στους μείον 4,9 βαθμούς στο Νευροκόπι. Στα χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως π.χ. στο Λαϊλιά Σερρών (-10,4 βαθμοί).

Χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται από την κακοκαιρία «Λέανδρος» από το απόγευμα της Πέμπτης (14/1) έως το πρωί της Παρασκευής (15/1). Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και Θράκη και στη συνέχεια θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, βροχές αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Η Αθήνα έχει "ουρήσει στο πηγάδι" και δεν θα δει χιόνια ούτε φέτος! Τι αναφέρει νέα πρόγνωση;

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Λέανδρος» που φέρνει από απόψε έντονες χιονοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και συνοδεύεται από ψύχος.

Αργά το βράδυ, απόψε, αρκετές περιοχές της χώρας αναμένεται να δουν χιόνι, καθώς η ψυχρή εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο Mega, αργά το βράδυ σήμερα θα χιονίσει σε πολλές πεδινές περιοχές της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Χιονοπτώσεις, πιο συγκεκριμένα, θα σημειωθούν στη Μακεδονία, σε πόλεις όπως τη Φλώρινα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Καστοριά.

Πρόσκαιρα αναμένεται να χιονίσει και στη Θεσσαλονίκη, καθώς το κύμα του χιονιά θα φτάσει μέχρι και τη Θράκη.

Στη Δυτική Μακεδονία, πάντως, οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και αναμένονται μάλιστα και χιονοστρώσεις, έστω και πρόσκαιρα.

Αναφορικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Λέανδρος», αύριο, Παρασκευή, θα υπάρξει μία ύφεση των φαινομένων.

Το Σάββατο, εν τω μεταξύ, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένονται χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές τόσο της δυτικής όσο και της κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη Θεσσαλία, όπως και στις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, όπου θα είναι πιο πυκνές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share