Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Σκάει η «βόμβα» στον Σκλαβενίτη: Ετοιμάζεται η μεγάλη κίνηση για την αλυσίδα

«Σεισμός» στην αγορά

13 Ιανουαρίου 2021 19:04
Σκάει η «βόμβα» στον Σκλαβενίτη: Ετοιμάζεται η μεγάλη κίνηση για την αλυσίδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έτοιμη να… σκάσει είναι η «βόμβα» στον Σκλαβενίτη, αφού είναι αρκετά πιθανό να πραγματοποιηθεί η μεγάλη κίνηση για τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, καθώς η εταιρεία συζητά το ενδεχόμενο εξαγοράς της.

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αξία», αναφέρεται ότι βρίσκεται «προ των πυλών το μεγάλο μπαμ στην αγορά», με την CVC Capital, αμερικανικών συμφερόντων να είναι η εταιρεία που έχει εκδηλώσει εντονότατο ενδιαφέρον, ενώ πρόσφατα άπαντες «πάγωσαν» με ατύχημα που έγινε σε κατάσταση του Σκλαβενίτη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σκλαβενίτης εφημερίδα Αξία

Αυτή είναι η εταιρεία που θέλει να αφοράσει τον Σκλαβενίτη

Το αμερικανικό fund CVC Capital είναι ένα από τα μεγαλύτερα fund στον κόσμο Διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 80 δισ. δολαρίων και κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά ενός από τους ισχυρότερους ομίλους τροφίμων στην Ελλάδα σε επίπεδο σημάτων και ιστορίας, της Vivartia ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει προσφορά και για την Εθνική Ασφαλιστική.

H Vivartia έχει κάτω από την ομπρέλα της αναγνωρίσιμα σήματα και εταιρείες όπως οι ΔΕΛΤΑ, Goody’s, Everest, Μπάμπα Στάθης, Χρυσή Ζύμη, Flocafe κ.α.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι της προσφοράς, πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι δεν περιλαμβάνει κάποιο κούρεμα για τα τραπεζικά δάνεια της Vivartia,που ανέρχονται σε 425 εκατ. ευρώ.

Το 2019 ο όμιλος τροφίμων πραγματοποίησε πωλήσεις 622 εκατ ευρώ από 606 εκατ, το 2018 και ebitda 68,7 εκατ. από 59,1 εκατ. ευρώ.

Η νέα πρόταση των Αμερικανών, οι οποίοι είναι και οι μόνοι, που ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν το 80% του ασφαλιστικού βραχίονα της ΕΤΕ, αναμένεται να κατατεθεί μετά και την ανάγνωση του επικαιροποιημένου business plan.

Η CVC Capital Partners με επικεφαλής τους Donald MacKenzie, Steve Koltes και Rolly Van Rappard είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας διαχειρίσεως κεφαλαίων (private equity) στον κόσμο.

Η CVC απέκτησε, νωρίτερα φέτος, σημαντικό μειοψηφικό μερίδιο στην Skroutz ενώ εξαγόρασε από την τουρκική D-Marin του ομίλου Dogus τις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Λευκάδας και Γουνιών Κέρκυρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share