Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία: Νεκρά δέκα βρέφη από πυρκαγιά σε μονάδα νεογνών

Η είδηση που ραγίζει καρδιές!

9 Ιανουαρίου 2021 10:34
Τραγωδία: Νεκρά δέκα βρέφη από πυρκαγιά σε μονάδα νεογνών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά - βρέφη: Δέκα νεογέννητα πέθαναν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μονάδα αυξημένης φροντίδας νεογνών νοσοκομείου στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα της Ινδίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο. Επτά βρέφη διασώθηκαν, ανέφερε χειρουργός.

Η τραγωδία στη μονάδα αυξημένης φροντίδας στο νοσοκομείο, στην περιοχή Μπαντάρα, στην κεντρική Ινδία, οφειλόταν κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας σε βραχυκύκλωμα που προκάλεσε τη φωτιά, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας.

νέκρα βρέφη στην Ινδία

"Ο καπνός προκάλεσε ασφυξία στα βρέφη", είπε ο γιατρός στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πυροσβέστες απέτρεψαν την εξάπλωση της φωτιάς σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου. "Οδυνηρή τραγωδία στην Μπαντάρα, στη Μαχαράστρα, όπου χάσαμε πολύτιμες νέες ζωές", ανέφερε ο Ινδός ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι μέσω Twitter.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντι χαρακτήρισε "τραγικούς" τους θανάτους των μωρών. Οι αρχές διενεργούν έρευνα. Η φωτιά στη μονάδα αυξημένης φροντίδας στο μαιευτήριο, στην περιοχή Μπαντάρα, στην κεντρική Ινδία, οφειλόταν κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας σε βραχυκύκλωμα, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας. Στο σημείο να υπενθυμίσουμε, ότι στη χώρα αναμένεται να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ινδία: Κατέρρευσε οροφή σε αποτεφρωτήριο - Πάνω από 20 νεκροί

Τραγωδία στην Ινδία: Συναγερμός σήμανε στην Ινδία όπου κατέρρευσε οροφή σε αποτεφρωτήριο με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πάνω από 20 άτομα. Επίσης στη Νορβηγία συνεχίζονται οι έρευνες για να βρουν τους αγνοούμενους μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα πάνω από 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους από ατύχημα στην Ινδία όταν κατέρρευσε μία οροφή σε αποτεφρωτήριο στην πόλη Μουραντναγκάρ.

Στην Ινδία έγινε ένα μεγάλο ατύχημα όπου χάθηκαν πάνω από 20 ζωές.

Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια έπειτα από την κατάρρευση της οροφής σε ένα αποτεφρωτήριο στην πόλη Μουραντναγκάρ, στο βόρειο κρατίδιο της Ινδίας, Ουτάρ Πραντές, μετέδωσε σήμερα το δίκτυο NDTV.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 38 άνθρωποι που ήταν παρόντες στην τελετή διασώθηκαν. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται και στον τόπο του δυστυχήματος έχουν μεταβεί πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, πρόσθεσε το ρεπορτάζ.

Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Ινδίας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους προς τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ο τοπικός πρωθυπουργός του κρατιδίου, Γιόγκι Αντιτιανάτ, εξέφρασε την λύπη του και ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα αποζημιωθούν με περίπου 2.225 ευρώ έκαστη. Ο ίδιος έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share