Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Σε αυτή τη χώρα αναμένεται να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca

Ποια είναι αυτή;

1 Ιανουαρίου 2021 16:58
Κορωνοϊός: Σε αυτή τη χώρα αναμένεται να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο όλες οι χώρες κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν την εξάπλωση του ενώ παράλληλα κάποιες από αυτές έχουν λάβει τα πρώτα εμβόλια. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε ότι το εμβόλιο πρόκειται για πρωτοχρονιάτικο δώρο.

Συγκεκριμένα το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να εγκριθεί πρώτα στην Ινδία όπου ήδη άλλες χώρες έχουν δώσει άδεια έγκρισης για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Πότε θα ληφθεί η απόφαση

Ειδικότερα η ρυθμιστική αρχή φαρμακευτικών προϊόντων στην Ινδία πρόκειται να χορηγήσει σήμερα άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης σε ένα εμβόλιο κατά της Covid-19, εκείνο της ΑstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με τρεις πηγές.

Η απόφαση αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για την κυκλοφορία του εμβολίου στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου η οποία, μετά τις ΗΠΑ, είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Βρετανία και η Αργεντινή έχουν ήδη δώσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου.

Ο Κεντρικός Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων, ο εθνικός ρυθμιστικός φορέας για τα ινδικά φαρμακευτικά προϊόντα, οι επιστήμονες του οποίου συναντώνται για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, ενδέχεται να δώσει άδεια χρήσης και σε ένα άλλο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο παρασκεύασε μια ινδική εταιρεία, η Bharat Biotech, είπαν οι δύο από τις πηγές διατηρώντας την ανωνυμία τους.

Στην Ινδία αναμένεται να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ποιες άλλες εταιρείες θα λάβουν άδεια

«Τόσο η AstraZeneca όσο και η Bharat Biotech θα λάβουν άδεια σήμερα. Όλες οι προετοιμασίες γίνονται έχοντας ως στόχο την σημερινή ημέρα», είπε μια από τις πηγές. Οι άλλες δύο πηγές ήταν λιγότερο βέβαιες ως προς την πιθανότητα να λάβει έγκριση το εμβόλιο της Bharat Biotech. Εκπρόσωπος του Οργανισμού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca έχουν ήδη αποθηκευτεί από την τοπική παρασκευάστρια εταιρεία, το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, και μια από τις πηγές είπε ότι τα εμβόλια πιθανόν να αρχίσουν να διανέμονται στα κρατίδια της χώρας ακόμη και από αύριο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share