Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κατολίσθηση στη Νορβηγία: Ανασύρθηκε ακόμη ένας νεκρός - Στους 8 οι αγνοούμενοι

Συνεχίζονται οι έρευνες

2 Ιανουαρίου 2021 19:05
Κατολίσθηση στη Νορβηγία: Ανασύρθηκε ακόμη ένας νεκρός - Στους 8 οι αγνοούμενοι

Κατολίσθηση στη Νορβηγία: Συνεχίζουν να ψάχνουν οι διασώστες τους αγνοούμενους από την χιονοστιβάδα που έγινε πριν λίγες μέρες στη Νορβηγία όπου και πρόσφατα ανασύρθηκε ακόμη ένας νεκρός. Επίσης πριν λίγες μέρες σημειώνεται ότι στον Αρκτικό Κύκλο ένα πλοίο βούλιαξε επειδή είχε αρκετό χιόνι πάνω του με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αρκετές ζωές.

Συγκεκριμένα σήμερα, Σάββατο 2 Ιανουαρίου, οι διασώστες εντόπισαν και ανέσυραν σήμερα ένα ακόμη πτώμα, τρεις ημέρες μετά την κατολίσθηση στη νότια Νορβηγία που καταπλάκωσε τουλάχιστον 9 κτίρια, σύμφωνα με τις αρχές.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Νορβηγία για τους αγνοούμενους.

Κατολίσθηση στη Νορβηγία: Οι αγνοούμενοι που αναζητούνται ακόμη

Ειδικότερα αφού βρέθηκε ακόμη ένα πτώμα με τους νεκρούς να φτάνουν τους δύο μέχρι στιγμής, 8 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Άλλοι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατολίσθηση που συνέβη την Τετάρτη σε συνοικία του δήμου Γκέρντρουμ, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας, Όσλο.

Το πτώμα εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, ενώ η αστυνομία δεν έδωσε πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος, ωστόσο, δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τα ονόματα των αγνοούμενων, μεταξύ των οποίων είναι ένα 2χρονο και ένα 13χρονο παιδί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πτώμα που βρέθηκε την Παρασκευή στα συντρίμμια δεν έχει ταυτοποιηθεί. Περίπου 1000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί από το Γκέρντρουμ, μεταξύ αυτών 46 άνθρωποι από μια περιοχή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σημείο της κατολίσθησης, αφότου οι αρχές παρατήρησαν ρωγμές στο έδαφος εκεί.

Η κατολίσθηση και η επιχείρηση διάσωσης έχουν συγκλονίσει τη χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

HΠΑ: Ισχυρή χιονοθύελλα "χτύπησε" τις Πολιτείες - Καλύφθηκε η Νέα Υόρκη

Μία ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε τις ΗΠΑ την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη όπου οι πολίτες ξύπνησαν για να αντικρίσουν ότι η πόλη τους είχε "ντυθεί" για τα καλά στα λευκά. Παράλληλα στην Κύπρο πριν λίγες μέρες σημειώθηκε μία ισχυρή κακοκαιρία όπου είχε και έναν μεγάλο ανεμοστρόβιλο.

Συγκεκριμένα επί 24 ώρες η χιονοθύελλα έπληττε αρκετές Πολιτείες στην Αμερική, με τα σύννεφα να διαλύονταν σταδιακά από το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου. Απίστευτο είναι το γεγονός ότι το χιόνι κατάφερε να ξεπεράσει το ένα μέτρο σε ορισμένες περιοχές, στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ενώ σε κάποιες άλλες περιοχές αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα το χιόνι να μην ξεπερνά τα 10 με 20 εκατοστά.

Τραγωδίες από την ισχυρή χιονοθύελλα

Η χιονοθύελλα όμως έφερε και κάποια δυσάρεστα περιστατικά εκτός από χιόνι όπου τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι σε κάποιο από τα χιλιάδες τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Οι αμερικανικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η θύελλα δεν επηρεάζει τη διανομή των εμβολίων για την Covid-19 που ξεκίνησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στα λευκά

Ώρες παιχνιδιού με το χιόνι

Στη Νέα Υόρκη, τα εκχιονιστικά άνοιγαν τις λεωφόρους της πόλης ενώ θυρωροί και επιστάτες κτιρίων καθάριζαν τα πεζοδρόμια. Στο Σέντραλ Παρκ, τον πνεύμονα του Μανχάταν, από νωρίς το πρωί κάποιοι τολμηροί βγήκαν να κάνουν σκι, επωφελούμενοι από το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και μια πενταετία που πέφτει τόσο χιόνι στην πόλη.

«Είναι κάτι το μαγικό. Σηκώνομαι, διασχίζω τον δρόμο και κάνω σκι», είπε ο Πολ Χουζάρσκι.

Στα νότια του Μητροπολιτικού Μουσείου, το Σάιπρες Χιλ είχε γεμίσει με οικογένειες με μικρά παιδιά που διασκέδαζαν με το χιόνι. «Είναι ένα ωραίο διάλειμμα να μπορείς να βγεις έξω και να ασχοληθείς με μια δραστηριότητα. Αυτή την περίοδο, με την πανδημία, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα», είπε ένας πατέρας, ο Τζον Γουίλκοξ, που έπαιζε στο χιόνι με τον 10χρονο γιο του.

Τα περισσότερα παιδιά πάντως αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι: τα σχολεία τους είναι κλειστά, αλλά η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά.

Δείτε το βίντεο με την ισχυρή χιονοθύελλα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share