Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Εξελίξεις με τα εμβόλια της Ρωσίας και της Οξφόρδης

Ευχάριστα τα νέα

28 Δεκεμβρίου 2020 21:10
Κορωνοϊός: Εξελίξεις με τα εμβόλια της Ρωσίας και της Οξφόρδης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με τα εμβόλια της Ρωσίας και της Οξφόρδης για τον κορωνοϊό, με τα νέα που έρχονται να είναι εξαιρετικά ευχάριστα από τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο διευθυντής του επιστημονικού κέντρου «Γκαμαλέι» της Μόσχας, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, ο συνδυασμός του Sputnik-V και σκευάσματος της AstraZeneca θα εγγυάται την προστασία από την νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός για δύο χρόνια, τη στιγμή που η Ελλάδα αναμένει τις επόμενες δόσεις.

Συνεργασία… γκανιάν

«Τα κύτταρα μνήμης με τη χρήση ενός τέτοιου υβριδικού εμβολίου αποτελούμενου από δύο συστατικά, θα διαμορφώνονται πολύ καλύτερα. Και το εμβόλιο, προφανώς θα προστατεύει τον εμβολιαζόμενο όχι για 3-4 μήνες, αλλά τουλάχιστον για δύο χρόνια», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24. Σύμφωνα με τον Γκίντσμπουργκ και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνδυασμός των εμβολίων του επιστημονικού κέντρου της Μόσχας και της βρετανο-σουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας θα δώσει επίσης τη δυνατότητα να ενισχυθεί το επίπεδο της ανοσίας που θα δημιουργείται με την χρήση του σκευάσματος.

Νωρίτερα, το «Γκαμαλέι», το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca υπόγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Αγωνία με αλλεργική αντίδραση σε άνθρωπο που έκανε το εμβόλιο

Αγωνία υπήρξε για λίγο σχετικά με έναν άνθρωπο, ο οποίος έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην χώρα μας και εμφάνισε αλλεργική αντίδραση, με την αντίστοιχη Επιτροπή ευτυχώς να επισημαίνει, ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους στους χθεσινούς (27/12) εμβολιασμούς που έγιναν στη χώρα μας με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παρατηρήθηκε μόνο μία ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα.

Η τοποθέτηση για το αλλεργικό περιστατικό

Συγκεκριμένα, σε έναν από τους συνολικά 471 εμβολιασμούς εμφανίστηκε μη σοβαρό αλλεργικό περιστατικό. «Οι αλλεργικές αντιδράσεις για το εμβόλιο είναι σπάνιες», ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι οι απλές αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share