Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

"Έφυγε" από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς

Θρήνος για τον "πατέρα" του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου

25 Νοεμβρίου 2020 14:22
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλος θρήνος στην οικογένεια των αυτοκινήτων διότι "έφυγε" από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς ο οποίος είχε κατασκευάσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Επίσης δείτε την αποχαιρετιστήρια ανάρτηση της συζύγου του Dj Decibel.

Συγκεκριμένα πέθανε ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς, o άνθρωπος που επινόησε και υλοποίησε το Εnfield 8000, στην αρχή της δεκαετίας του 1970, και θεωρείται παγκοσμίως το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπήκε σε παραγωγή.

Το αυτοκίνητο αυτό είχε την τιμητική του, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκδήλωση στο Γκάζι τον περασμένο Ιούνιο, που έγινε για την Πράσινη Συμφωνία και την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ υπουργείων και φορέων.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Βασίλης Αποστολόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς είναι ο εφευρέτης μεταξύ άλλων του πρώτου σύγχρονου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Enfield (κάποτε ίσως εξιστορήσω το πως τα οικονομικά συμφέροντα το έθαψαν). Ο εκλιπών υπήρξε φίλος του πατέρα μου, στη συνέχεια δικός μου και γείτονας μου στο Λονδίνο τα φοιτητικά μου χρόνια.

Είχαμε μια εξαιρετική σχέση συμπάθειας και εκτίμησης. Απόφοιτος του MIT στην αστρονομία και αστροναυτική δούλεψε για τη NASA και προσωπικά τον αξιολογώ ως τον άνθρωπο με το υψηλότερο IQ που έχω γνωρίσει. Καλή ανάπαυση», έγραψε.

Πέθανε ο 52χρονος Τζον Γκίλμπερτ Γκετί

Σε ηλικία 52 χρονών πέθανε ο Τζον Γκίλμπερτ Γκετί, ο οποίος ήταν γνωστός ως ο εγγονός του μεγιστάνα του πετρελαίου Ζαν Πολ Γκετί. Επίσης έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό ο πρώην βουλευτής Αναστάσιος Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα ο Τζον Γκίλμπερτ Γκετί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

«Με βαριά καρδιά ο Γκόρντον Γκετί ανακοινώνει τον θάνατο του γιου του, Τζον Γκίλμπερτ Γκέτι. Ο Τζον αφήνει πίσω την κόρη του, Ίβι Γκετί, την οποία αγαπούσε πάρα πολύ και τους αδερφούς του Πίτερ και Μπίλι. Ο αδερφός του, Άντριου, προηγήθηκε του Τζον. Η μητέρα του, Αν Γκίλμπερτ Γκετί απεβίωσε τον Σεπτέμβριο. Ο Τζον ήταν ένας ταλαντούχος μουσικός που αγαπούσε το ροκ εν ρολ. Θα μας λείψει βαθιά», ανέφερε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Τζον Γκίλμπερτ Γκετί αφήνει πίσω την 25χρονη κόρη του Ίβι, που με τη σειρά της έγραψε πως: «Ο πατέρας μου ήταν φοβερός – ο πιο κουλ άνθρωπος που προσγειώθηκε ποτέ σε αυτό τον πλανήτη και θα είμαι για πάντα η πιο περήφανη κόρη. Σ’ αγαπώ πολύ μπαμπά… η ζωή είναι σκληρή μερικές φορές… Δεν έχω έναν, αλλά δύο φύλακες αγγέλους να με προσέχουν τώρα.. εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες (και μερικές δικές μας)».

Η ανάρτηση της κόρης του

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share