Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έξι οι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - Στους 671 σύνολο

Συνεχίζεται η τραγωδία

4 Νοεμβρίου 2020 13:49
Κορωνοϊός: Έξι οι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - Στους 671 σύνολο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι τραγικές εξελίξεις στην χώρα μας με τον κορωνοϊό και ειδικά σήμερα όπου έξι άτομα έχασαν τη μάχη από τον ιό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 671. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγη ώρα κατέληξε ένας 92χρονος από το γηροκομείο στα Ιωάννινα.

Αναλυτικά τα άτομα που κατέληξαν ήταν:

  • μία 53χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παμμακάριστος η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου του μαστού με εγκεφαλικές μεταστάσεις
  • ένας 89χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα
  • ένας 92χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ.
  • ένας 60χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο «Σωτηρία»
  • ένας 87χρονος με υποκείμενα νοσήματα που ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Πατρών
  • μία 87χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Rapid test για τους φοιτητές στο Λασίθι

Στην προμήθεια rapid test προχωρά ο Δήμος Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, προκειμένου να διατεθούν και να χρησιμοποιηθούν, σε πρώτη φάση, σε φοιτητές. Τα τεστ θα γίνουν αύριο Πέμπτη 5/11 στο ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου, στις 8/11 στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και στις 11/11 στο ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος, Αντώνης Ζερβός, εξηγεί ότι αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο πρόληψης για τον κορωνοϊό, σημειώνοντας πως μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και την επιτυχία με την οποία στέφθηκε η προσπάθεια των πολιτών, χρειάζεται εκ νέου προσπάθεια, ενώ δείτε την απόφαση της κυβέρνησης για ολικό lockdown.

«Η δημοτική αρχή, στην προσπάθειά της να συμβάλει στη διατήρηση της σημερινής καλής εικόνας, εκτός των όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα, θα προχωρήσει στην προμήθεια ικανού αριθμού rapid test ειδικά αυτή την περίοδο, που λόγω των γενικών περιορισμών θα επιστρέψουν οι φοιτητές μας από περιοχές με υψηλό υιικό φορτίο, άρα απαιτείται περισσότερο έλεγχος και ενημέρωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, ήδη, διαμορφώνεται πρόγραμμα για την υλοποίηση των τεστ, που σε δεύτερη φάση θα αφορά ομάδες οι οποίες θα υποδειχθούν ή ακόμη και τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλον τον δήμο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share