Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στη Σάμο: Νέος ισχυρός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ

Τραγικές εξελίξεις

30 Οκτωβρίου 2020 17:21
Σεισμός στη Σάμο: Νέος ισχυρός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τον ισχυρό σεισμό στη Σάμο των 6,7 Ρίχτερ και τον μετασεισμό 4,6 Ρίχτερ κοντά στην Ικαρία σημειώθηκε ένας νέος μετασεισμός σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι πριν από λίγο βρέθηκαν τα δύο παιδιά που είχαν καταπλακωθεί από τον τοίχο αλλά δεν φαίνεται να τα κατάφεραν.

Ο απεσταλμένος της δημόσιας τηλεόρασης μετέδιδε ζωντανά τις εξελίξεις από το νησί όταν σημειώθηκε ο ισχυρός μετασεισμός. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η δόνηση σημειώθηκε 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού, ενώ είχε εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα. Σημειώνεται πως ελάχιστα λεπτά αργότερα, καταγράφηκε ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!

Μητσοτάκης: Η Σάμος άντεξε - Οι κάτοικοι να βρίσκονται σε εγρήγορση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μήνυμα για του πολίτες της Σάμου τονίζοντας ότι η Σάμος άντεξε και κάλεσε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση λόγω της μετασεισμικής ακολουθίας. Ακόμη ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο.

Ο ισχυρός σεισμός στην Σάμο είχε ως αποτέλεσμα να ανατραπεί ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για την ανακοίνωση νέων μέτρων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όπως έγινε γνωστό, δεν θα πραγματοποιηθούν απόψε οι ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης, ακυρώθηκε και η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό λόγω του σεισμού.

Σεισμός στη Σάμο: Η θάλασσα κάλυψε την στεριά - Μαρτυρίες για τσουνάμι από τους κατοίκους (βίντεο)

Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε ένας μεγάλος σεισμός στη Σάμο και συγκεκριμένα 6,7 Ρίχτερ όπου στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook κάτοικος του νησιού, τα νερά της θάλασσας βγήκαν στη στεριά και πλημμύρισαν τους δρόμους.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήταν σαν να χτύπησε το σημείο μικρό τσουνάμι. Παράλληλα μετά τον μεγάλο σεισμός στη Σάμο ακολούθησε και ένας μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ κοντά στην Ικαρία.

Μάλιστα η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες του νησιού να απομακρυνθούν από τις ακτές. Στη Σάμο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σπεύδει και ο υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς με ειδικά κλιμάκια του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερα από 4 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Posted by Ioannis Negris on Friday, October 30, 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους, ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, καθώς έχουν πέσει προσόψεις κτιρίων. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει φύγει ένα τμήμα από την εκκλησία της Μεγάλης Παναγίας στο Καρλόβασι.

Δείτε το βίντεο του Samos24.gr από τη Σάμο μετά το σεισμό:

Μετά τον σεισμό, η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Posted by Samos24.gr on Friday, October 30, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share