Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός στη Σάμο: Ισχυρός μετασεισμός 4,6

Συνεχίζεται η τραγωδία

30 Οκτωβρίου 2020 14:33
Σεισμός στη Σάμο: Ισχυρός μετασεισμός 4,6
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν από λίγα λεπτά πραγματοποιήθηκε μεγάλος σεισμός στη Σάμο και συγκεκριμένα 6,6 ρίχτερ όπου και κατάφερε να κάνει ισχυρές καταστροφές. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε το διάγγελμα που θα γινόταν στις 15:00 το μεσημέρι.

Έπειτα ακολούθησε ένας μετασεισμός 4,6 ρίχτερ με επίκεντρο κοντά την Ικαρία.

Βίντεο σοκ από την Σμύρνη την ώρα του σεισμού στην Σάμο!

Και στην Τουρκία έγινε αισθητός ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Σάμο.

Πριν από λίγο χρήστης του Twitter από τη Σμύρνη ανέβασε βίντεο από τον σεισμό. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καταρρεύσει κτίρια στην πόλη, ενώ ο κόσμος έχει βγει πανικόβλητος στους δρόμους, καθώς εκφράζονται και φόβοι για θύματα.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Τουρκία

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία. Που ήταν το επίκεντρο; Ο σεισμός έγινε μόλις 8 χιλιόμετρα από την πόλη Μπινγκέλ, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, που περιβάλλεται από βουνά και πολλές λίμνες παγετώνων.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 8 χιλιόμετρα. Στο σημείο να σας υπενθυμίσουμε, ότι πριν λίγες ημέρες έγινε σεισμός στην Αλάσκα.

Δείτε πώς κατέγραψε τη σεισμική δόνηση το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο

Ισχυρός σεισμός στην Ισλανδία διέκοψε τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου

Η πρωτεύουσα Ρέικιαβικ και πολλές περιοχές της Ισλανδίας συγκλονίστηκαν σήμερα από μια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών, που δεν προκάλεσε ούτε ζημιές ούτε θύματα, όμως είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση στο κοινοβούλιο που βρισκόταν σε εξέλιξη. Ενώ, τρόμος επικράτησε νωρίτερα σε περιοχή νότια της Αλάσκας καθώς "χτυπήθηκε" από σεισμό 7,5 Ρίχτερ.

Ο σεισμός, που διήρκησε αρκετά δευτερόλεπτα, ενώ τον ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, σημειώθηκε στις 16.43 ώρα Ελλάδας και έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα.

Με τη συνεδρίαση της ολομέλειας σε πλήρη εξέλιξη, οι βουλευτές «πάγωσαν» κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε ζωντανά η ισλανδική τηλεόραση και οι εργασίες ανεστάλησαν για 15 λεπτά.

Δείτε (στο 13.36) την αντίδραση της πρωθυπουργού της Ισλανδίας Κατρίν Γιακομπσντότιρ η οποία παραχωρούσε συνέντευξη κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης.

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, στο Ρέικιαβικ, κτίρια σείστηκαν από τον σεισμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share