Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτός είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας

Ο "μακελάρης" φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» ακόμη και την ώρα που του έδιναν τις πρώτες βοήθειες

29 Οκτωβρίου 2020 15:46
Αυτός είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εξαπέλυσε σήμερα το πρωί επίθεση μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία και σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού συλληφθεί από την αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Ονομάζεται Μπραχίμ και είναι περίπου 25 ετών, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες. Ο δράστης έδρασε μόνος του, ενώ η αστυνομία τού πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, ο μακελάρης μπήκε στον ναό της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια της Γαλλίας και γύρω στις 09:00 τοπική ώρα άρχισε να σπέρνει τον τρόμο και τον θάνατο. Το ένα από τα θύματά του ήταν μια γυναίκα ηλικίας 70 ετών, που βρέθηκε με κομμένο τον λαιμό -σχεδόν αποκεφαλισμένη- εντός του ναού, όπου είχε πάει να προσευχηθεί νωρίς το πρωί.

Μέσα στη βασιλική της Νοτρ Νταμ βρέθηκε άλλο ένα θύμα του φανατικού ισλαμιστή, ο νεωκόρος του ναού, γύρω στα 45, «που τον αγαπούσαν πολύ οι ενορίτες», σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, επίσης διαβάστε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter για την αιματηρή επίθεση.

Το τρίτο θύμα του δράστη, μια γυναίκα, αφού δέχθηκε μαχαιριές προσπάθησε να καταφύγει σε γειτονικό μπαρ, όπου υπέκυψε στα τραύματά της. Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

Φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» ακόμη και την ώρα που του έδιναν τις πρώτες βοήθειες

Ο μακελάρης -«μοναχικός λύκος», όπως όλα δείχνουν- πρόλαβε να τραυματίσει αρκετά ακόμη άτομα και προσπάθησε να καταφύγει στις τουαλέτες του ναού μετά το μακελειό.

Συνελήφθη τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών ενώ συνέχιζε να φωνάζει «Αλλαχού Ακμπάρ» ακόμα και την ώρα που του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο, μιλούσε γαλλικά και είπε ότι ονομάζεται Μπραχίμ και ότι έδρασε μόνος του.

Η αστυνομία τού πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share