Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Samsung

Μεγάλη απώλεια στον κόσμο της τεχνολογίας

25 Οκτωβρίου 2020 14:46
Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Samsung
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Samsung έφυγε σε ηλικία 78 ετών ο πρόεδρος τoυ νοτιοκορεάτικου ομίλου, Λι Κουν Χι. Επίσης από την ζωή έφυγε και o γιος του «Ανθρώπου με το γαρύφαλλο» Νίκος Μπελογιάννης.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Λι Κουν Χι, προέδρου της Samsung Electronics», ανέφερε ο όμιλος. Ο Λι, ο οποίος μετέτρεψε τον όμιλο σε παγκόσμιο γίγαντα των τηλεπικοινωνιών, βρισκόταν στο κρεβάτι μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη το 2014.

Άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Τζέι ι Λι, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο Λι μετέτρεψε την επιχείρηση εμπορίας νουντλς του πατέρα του στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της Νότιας Κορέας.

«Ο πρόεδρος Λι ήταν ένας αληθινός οραματιστής που μεταμόρφωσε τη Samsung από μια τοπική επιχείρηση σε παγκόσμια πρωτοπόρο καινοτόμα εταιρεία και μια βιομηχανική υπερδύναμη. Η διακήρυξη του «New Management» του 1993 ήταν ο κινητήριος μοχλός του οράματος της εταιρείας να προσφέρει την καλύτερη τεχνολογία για να βοηθήσει στην πρόοδο της παγκόσμιας κοινωνίας», ανέφερε η Samsung.

Μάττη Εγκον-Ξυλά: "Έφυγε" από τη ζωή η ιδρύτρια της Ελληνικής Αρχαιολογικής Επιτροπής

Έφυγε από τη ζωή πριν μερικές μέρες η Μάττη Εγκον-Ξυλά, μια ομογενής που υποστήριξε με σθένος τα γράμματα και τις τέχνες. Με καταγωγή από τη Χίο και συγκεκριμένα τα Καρδάμυλα από όπου ήταν ο πατέρας της Μιχάλης Ξυλάς, η Μάττη στα 12 της χρόνια μετακομίζει με την οικογένειά της στο Λονδίνο όταν ο πατέρας της μετέφερε την έδρα της ναυτικής επιχείρησής του το 1947.

Εκεί, θα σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου ανθρωπιστικά γράμματα και θα αγαπήσει τον πολιτισμό της κλασσικής και σύγχρονης Ελλάδας. Επίσης απεβίωσε και ο βιρτουόζος του βιολιού και συνεργάτης πολλών μεγάλων ονομάτων της νυχτερινής ζωής, Ζήσης Κασιάρας

Η ομογενής ήταν η δημιουργός της Ελληνικής Αρχαιολογικής Επιτροπής του Λονδίνου το 1986, έναν θεσμό που ενίσχυσε την Ελληνική Αρχαιολογία στη Βρετανία αλλά και τις σχέσεις των ακαδημαϊκών κοινοτήτων με αυτές της Ελλάδας.

Αρχικά παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Κομνηνό με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά και μετά από πολλά χρόνια παντρεύτηκε τον ζωγράφο Νίκολας Έγκον.

Η προσφορά της στο νησί του πατέρα της ήταν μεγάλη. Ο πατέρας της είχε ιδρύσει το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στο νησί το οποίο και είχε δωρίσει στο δήμο Καρδάμυλων ενώ και η ίδια συμμετείχε και προσέφερε σε πρωτοβουλίες και δράσεις στο νησί με σκοπό την ανάδειξη των γραμμάτων και των τεχνών. Στη μνήμη του πατέρα της, η Μάττη χορηγούσε υποτροφίες σε νέους αρχαιολόγους και σε φοιτητές Ναυτικών Σπουδών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share