Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επίθεση Γιάννη Λαγού στην πρόεδρο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του;

20 Οκτωβρίου 2020 16:04
Δίκη Χρυσής Αυγής: Επίθεση Γιάννη Λαγού στην πρόεδρο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, αφού πολύ σύντομα σήμερα (20/10) διεκόπη από την πρόεδρο, Μαρία Λεπενιώτη, με τον Γιάννη Λαγό να της επιτίθεται μέσω ανακοίνωσης με «βαρείς» χαρακτηρισμούς.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματός του (ΕΛΑΣΥΝ) και τιτλοφορείται «Μια οφειλόμενη απάντηση στο δικαστήριο του βουνού». Ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή αναφερόμενος στην «εντολοδόχο Λεπενιώτη», επιχειρεί να πείσει πως δεν έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς του όρους ενώ επαναλαμβάνει την απειλή του ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Η εμπάθεια της εντολοδόχου Λεπενιώτη, που μόνο σαν πρόεδρος ενός δίκαιου δικαστηρίου δεν λειτουργεί, την οδηγεί σε διαρκή σφάλματα που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Τελευταία της μεγάλη γκάφα είναι το ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να αποδείξει ότι έχω παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους το 2015, γιατί έτσι της είπε κάποιος Καμπαγιάννης» αναφέρει ο Λαγός.

«Κατανοώ το μίσος της απέναντι στο πρόσωπό μου, γιατί της έχω υποσχεθεί ότι το δικαστικό έγκλημα που έχει διαπράξει από κοινού με τους άλλους επίορκους δικαστές Ντόκο και Τσουλφόγλου (και όλο το παραδικαστικό), θα το ξεσκεπάσω, και η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο για τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια», προσθέτει ακόμη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης η πρόεδρος τής έδρας που δικάζει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής αμφισβήτησε την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για τις αναστολές των ποινών.

Πρόταση-ανατροπή της εισαγγελέως για την αναστολή

Αναστολή στην εκτέλεση των ποινών των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής (πλην του Γιώργου Ρουπακιά) πρότεινε η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου

«Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να ξεφύγουν της σύλληψής τους. Κάποιοι κρατήθηκαν σε καταστήματα κράτησης, εξαντλώντας το 18μηνο κράτησής τους. Παρά το γεγονός ότι παρήλθε το διάστημα 7-8 έτη, δεν είναι πιθανό να τελέσουν νέες πράξεις. Ουδείς κίνδυνος τέτοιος υπάρχει αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία, έκλεισε η εφημερίδα και ο λόγος της. Ενόψει των επιβληθεισών αυτοί θα είναι αυτονόητη. Επομένως συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για το 497 και επιφυλάσσομαι για την επιβολή περιοριστικών όρων εφόσον το Δικαστήριό σας δεχτεί την πρότασή μου. ποινών, η βλάβη που θα έχουν υποστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share