Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο αμφισβητεί την αγόρευση της εισαγγελέως

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη

20 Οκτωβρίου 2020 11:49
Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο αμφισβητεί την αγόρευση της εισαγγελέως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής με αυτές να γίνονται όλο και πιο σοβαρές καθώς η Πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε στην αρχή της διαδικασίας και πήρε τον λόγο ενώ τοποθετήθηκε απέναντι στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου. Πρόκειται για την πρόταση της εισαγγελέως όπου είπε να γίνει αναστολή ποινών για τους καταδικασθέντες.

Όμως η απάντηση στην εισαγγελέα ήρθε από την έδρας και συγκεκριμένα η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτου ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της σχετικά με τους 11 κατηγορούμενους οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Η εισαγγελέας απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρόταση της όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί.

Ως εκ τούτου και για τα πρόσωπα αυτά εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση της. Έτσι η δίκη διακόπηκε για αύριο στις 11 το πρωί προκειμένου να αναζητηθεί τυχόν βούλευμα που αναφέρεται σε παραβίαση των περιοριστικών όρων του Γιάννη Λαγού.

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω», η τακτική των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών

Είτε αυτοπροσώπως είτε διά των συνηγόρων οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής (που κατηγορούνται), στην τελευταία τους τοποθέτηση στη δίκη επιβεβαίωσαν το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος προσήλθαν την Παρασκευή στο δικαστήριο να υποστηρίξουν οι ίδιοι το αίτημά τους, ο καθένας με διαφορετική επιχειρηματολογία.

Διαβάστε στο Athensmagazine.gr όλα όσα δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου.

Ο εκλεκτός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλίας Κασιδιάρης, κατήγγειλε την έδρα ότι έλαβε απόφαση με 20.000 βίαιους - όπως τους χαρακτήρισε- διαδηλωτές από έξω. Χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη για Χρυσή Αυγή, επέμεινε στα περί αθωότητάς του και ζήτησε να παραμείνει ελεύθερος.

Ηλιόπουλος: «Θέλω μια δεύτερη ευκαιρία»

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος στόχευσε στο συναίσθημα. Ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία, όπως είπε, γιατί η σκληρότερη τιμωρία γι’ αυτόν ήταν να είναι προφυλακισμένος και να βλέπει από τη φυλακή τα παιδιά του να μεγαλώνουν. Μάλιστα, έφερε μέχρι και έναν ιερέα να καταθέσει για τη νέα του ζωή.

Γερμενής: «Να εκτίσω την ποινή μου»

Ο Γιώργος Γερμενής, ο οποίος είχε γίνει γνωστός με το παραφρασμένο «εγέρθητε» προς τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να βρει δουλειά ως αρτοποιός, αν και έχει πάρει και πτυχίο αρχαιολογίας.

Ζήτησε εναλλακτικά να φορέσει «βραχιολάκι» και να εκτίσει την ποινή στο σπίτι του, ενώ στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του, η οποία ευχαρίστησε προκαταβολικά την έδρα για την επιείκειά της.

Ματθαιόπουλος μέσω του συνηγόρου του: «Είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει τροφή στη μητέρα του»

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, αν και παρών στο δικαστήριο, δεν είχε να πει κάτι στην έδρα, παρά μόνο μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι «είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει τροφή στη μητέρα του, η οποία θα υποστεί υπέρμετρη βλάβη».

Λαγός: «Θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο»

Από την ασφάλεια των Βρυξελλών ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός απέστειλε επιστολή, με την οποία ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να υποβάλει αίτημα αναστολής της ποινής του και πως θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή, όπως ανέφερε, το ελληνικό δικαστήριο λειτούργησε μεροληπτικά σε βάρος του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share