Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Όσοι μάχονται έντιμα για την Ελλάδα φυλακίζονται..." - Προκλητικές δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη

Τι είπε μέσω Twitter

13 Οκτωβρίου 2020 19:44

Ενώ ακόμα η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφάσισε να κάνει τις δικές του δηλώσεις μέσω Twitter.

Άκρως εριστικές και προκλητικές χαρακτηρίστηκαν οι δηλώσεις του άλλοτε "πρωτοπαλίκαρου" του Νίκου Μιχαλολιάκου καθώς απ' ότι φαίνεται αρνείται με το δικό του τρόπο την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως η δράση της Χρυσής Αυγής αφορά την υπεράσπιση της πατρίδας.

Δείτε την ανάρτησή του:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κάθειρξη 13 ετών για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε 13 χρόνια για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας έλαβε το λόγο προκειμένου να προτείνει επί των ποινών, έχοντας ως οδηγό την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε σε συνολικά 14 κατηγορούμενους. Πριν από λίγο η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για τον Ρουπακιά και συγκεκριμένα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης ώστε αύριο το δικαστήριο να ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» σε Λαγό για εξαίρεση της έδρας

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, με το αίτημα του Γιάννη Λαγού να απορρίπτεται, σχετικά με την εξαίρεση της έδρας και τη διαδικασία να συνεχίζεται.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως «δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δημιουργήσουν δυσπιστία», με τη δίκη να συνεχίζεται αύριο (13/10) στις 11 το πρωί, τη στιγμή που η σύνθεση όντως άλλαξε προσωρινά.

Αναλυτικά, η δήλωση της προέδρου:

«Κατά το άρθρο 6 παρ 1 της ΕΣΔΑ κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα να δικαστεί από ανεξάρτητο δικαστήριο. Οι εισαγγελείς κι οι δικαστές μπορούν να εξαιρεθούν μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα που δημιουργούν δυσπιστία για την μεροληψία των μελών της σύνθεσης. Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δημιουργήσουν δυσπιστία. Απορρίπτει την αίτηση», είπε η πρόεδρος.

Πλέον, με την παλιά του σύνθεση, το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, όπου αναμένεται η εισαγγελική πρόταση επί των ποινών. Συγκεκριμένα η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί, υπό την προεδρία της Μαρίας Λεπενιώτη.

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρας και συγκεκριμένα μετά την απόφαση της μη αναγνώρισης ελαφρυντικό στους 7 κατηγορουμενους πρώην βουλευτές της Χρυσή Αυγής, ο Γιάννης Λαγός ζήτησε την εξαίρεση του δικαστηριου υποστηρίζοντας ότι έχει παραβιαστεί το τεκμήριο της αθωότητάς του. «Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντί μας. Μέχρι και ο πρωθυπουργός σας έχει πιέσει για την απόφασή σας» είπε στο δικαστήριο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share