Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εμπλοκή στο δικαστήριο - Αλλάζει η σύνθεση του

Νέα εμπόδια στην υπόθεση

12 Οκτωβρίου 2020 15:34
Δίκη Χρυσής Αυγής: Εμπλοκή στο δικαστήριο - Αλλάζει η σύνθεση του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αίτηση αποχής της προέδρου Μαρία Βετούλα Σιμιτζή έγινε δεκτή, όπου ορίστηκε αρχικά να αποφανθεί επί του αιτήματος εξαίρεσης, μετά το αίτημα του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η πρόεδρος δήλωσε κώλυμα γιατί είχε οριστεί ως δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κυρία ανάκριση της Χρυσής Αυγής. Κατά συνέπεια, ορίστηκε εκ νέου νέα σύνθεση που θα αποφανθεί επί του αιτήματος εξαίρεσης. Tη στιγμή ανακοίνωσης του κωλύματος, ο Γιάννης Λαγός φώναξε: «Έτσι μπράβο! Έναν έναν τους στέλνουμε στο σπίτι τους».

Εν τω μεταξύ η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης. «Δεν προβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα, αλλά στηρίζεται σε βάση υπονόμων. Η αίτηση είναι αόριστη απαράδεκτη και ασκείται καταχρηστικά» είπε. Παράλληλα στην δίκη πριν λίγες ώρες είχε ανακοινωθεί να μην υπάρξει κανένα ελαφρυντικό στα επτά ηγετικά μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Ρουκέτα» Ρουπακιώτη για Χρυσή Αυγή: «Ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε...stop από Μαξίμου» (Video)

«Βόμβες» πέταξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης για τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας μεταξύ άλλων πως θα τυλίγαμε τη Χρυσή Αυγή αν δεν έβαζε stop το Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά. Ενώ, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στο OPEN συνέδεσε το παρελθόν με το παρόν, σημειώνοντας πως «όταν έπεσε η Χούντα όλοι βγήκαν στις πλατείες και φώναζαν ‘’δώστε τη Χούντα στον λαό’’». «Έτσι και τώρα», λέει ο κ. Ρουπακιώτης, συμπληρώνοντας πως «τώρα όλοι φωνάζουν ‘’Δώστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό’’».

«Η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε… stop από Μαξίμου (σ.σ. κυβέρνηση Σαμαρά)… δεν περνά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ανέλαβαν το νομοσχέδιο ο Μπαλτάκος και ο Σταμάτης. Τελικά, ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας. Την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα. Πώς θα πήγαινε χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με Χρυσή Αυγή; Αν είχε τελειώσει νωρίτερα το αντιρατσιστικό», σημείωσε με νόημα ο κ. Ρουπακιώτης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share