Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Η χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί...»

Δείτε όλα όσα είπε ο μετεωρολόγος για τον καιρό του Σαββατοκύριακου

23 Σεπτεμβρίου 2020 15:09
Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Η χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί...»

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι ο καιρός θα χαλάσει το Σαββατοκύριακό επισημαίνοντας πως «ο εφιάλτης των πλημμύρων επιστρέφει».

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Η χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στην πορεία ενός πολύ επικίνδυνου βαρομετρικού χαμηλού το οποίο καθώς θα κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη ανατολικά νοτιοανατολικά θα βαθύνει και θα οργανωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να δώσει πολύ μεγάλο όγκο νερού σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Στον πρώτο επισυναπτόμενο χάρτη αποτυπώνεται αυτή η οργανωμένη και εκτεταμένη ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία θα σαρώσει μεγάλο μέρος της γηραιάς ηπείρου φέρνοντας το καιρικό στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο τμήμα αυτής της διαταραχής θα χτυπήσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα. Αυξημένο κίνδυνο για πλημμύρες εμφανίζουν τα νησιά του Ιονίου πελάγους, η δυτική ηπειρωτική χώρα (Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος) και στην πορεία της διαταραχής αυτής η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Τα προβλεπόμενα ύψη βροχής αποτυπώνονται στους πέντε επόμενους επισυναπτόμενους χάρτες (μετά τον πρώτο χάρτη με τα βαρομετρικά συστήματα). Από εκεί και μετά νέα διαταραχή θα μας απασχολήσει την Δευτέρα της άλλης εβδομάδας βάζοντας στο "κόκκινο" αρκετές περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας αρχικά και στην εξέλιξη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εξέλιξη που αποτυπώνεται στους τελευταίους τρεις επισυναπτόμενους χάρτες».

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο "ΕΦΙΑΛΤΗΣ" ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στην...

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, September 22, 2020

Ο μετεωρολόγος είχε αναφέρει ότι σήμερα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος αλλά επισήμανε και πάλι ότι το Σάββατο αναμένεται να χαλάσει.

«Έχουμε μπει για τα καλά στο φθινόπωρο - Προσοχή για τις καταιγίδες στα…» - Προειδοποιεί για τον καιρό ο Τάσος Αρνιακός

Καιρός σήμερα: Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών στον ΑΝΤ1, αναφέροντας πως έχουμε μπει… για τα καλά στο φθινόπωρο, ενώ μετά τον ήδη καταστροφικό απολογισμό του «Ιανού», οι δυτικές περιοχές της χώρας αναμένεται και πάλι να δοκιμαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Για σήμερα (23/9), οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία τους 29 βαθμούς, με την επιδείνωση να έρχεται το βράδυ. Από αύριο (24/9), βέβαια, οι συνθήκες βελτιώνονται, για να χαλάσει εκ νέου ο καιρός το Σάββατο (26/9).

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share